Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Pulpe de curcan cu miere şi portocale

Ce vă trebuie? 2 pulpe mari de curcan (2.5 -3 kg), 2 portocale, 2 măciulii de usturoi, 2 linguri miere, 2 linguri ulei de susan, 2 linguriţe sos Worchester, 1/2 linguriţă oglio e alio (fulgi ardei iute, usturoi, pătrunjel), 1/2 linguriţă ierburi de Provence, 1 vârf cuţit curcuma, 1 vârf cuţit boia afumată, 1 pahar vin sau zeamă de la jumătate lămâie, sare, 500 gr mazăre verde congelată, 500 gr baby carots (morcovi tineri) congelaţi

Cum se prepară? Pulpele de curcan se curăţă, se spală. Se face un amestec din condimente, miere, ulei, sos Worchester şi zeama de la o portocală. Cu acest amestec se masează bine pulpele de curcan şi se pun la cuptor în tavă în care aţi pus puţină apă şi măciuliile de usturoi curăţate la capete. Întâi se dă focul mare la cuptor. După 15 min. se întorc pulpele, se mai lasă 15 minute şi iarăşi se întorc, reducându-se căldura. Turnaţi vinul deasupra. În acest moment adăugaţi legumele şi mai lăsaţi totul la cuptor maximum 20-30 min.
Poftă bună!