Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Pulpă de porc cu ciuperci

Ce vă trebuie? 600 g pulpă porc, 4 căţei usturoi, 3 linguri ulei de măsline, 300 g ciuperci clasa I. Pentru sos: 50 g unt, 1 linguriţă făină albă grâu, 1 legătură pătrunjel sau mărar, 4 linguri smântână, sare, piper negru.

Cum se prepară? Pulpa de porc se taie felii subţiri iar usturoiul se pisează. Pătrunjelul se toacă fin. Se încinge uleiul într-o tigaie şi apoi se pun feliile de carne la prăjit. Se rumenesc bine pe ambele părţi. Se adaugă sarea, piperul şi usturoiul. Se adaugă ciupercile din conservă, scurse de zeamă. Într-o altă tigaie se topeşte untul, se adaugă făina şi puţină apă călduţă şi se amestecă rapid până obţinem o cremă consistentă. Se adaugă smântâna şi se potriveşte de sare şi piper. Se toarnă sosul de smântâna peste carne şi se dă un clocot. Se decorează cu pătrunjel.

Poftă bună!