Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Ostropel de pui

Ce vă trebuie? Pentru acest preparat aveţi nevoie de 500 g ciocănele de pui, 1 ceapă, 3 căţei de usturoi, foi de dafin, piper, cimbru, 500 ml suc de roşii, 1 pahar de vin alb (100 ml), pătrunjel tocat, 3 linguri cu ulei şi 2 cutii roşii în bulion.

Cum se prepară? Ceapa şi roşiile se taie cubuleţe. Uleiul se pune într-o cratiţă la încins. Carnea de pui se sărează şi se pune să se rumenească. Când s-a rumenit se adaugă paharul cu vin şi se mai lasă 10 minute acoperite. După ce s-au înăbuşit se scot pe o farfurie. În uleiul încins se adaugă ceapă, apoi roşiile tăiate. Se adaugă şi sucul de roşii, un fir de cimbru, piperul şi foaia de dafin. Se pune din nou carnea în cratiţă şi se lasă să fiarbă la foc mic până scade sosul. Către sfârşitul preparării se adaugă şi usturoiul pisat. La servire se pune pătrunjel tocat. Se serveşte cu mămăliguţă. Poftă bună!