Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Musaca de dovleac cu brânză

Ce vă trebuie? 500g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi rondele subţiri; sare şi piper negru proaspăt măcinat; 2 cepe roşii, curăţate şi tăiate rondele subţiri; 60g unt; 500g dovleac, curăţat, fără seminţe şi tăiat rondele subţiri; 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi striviţi; 150g felii de brânză; 200ml zeamă de legume, fierbinte; 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat; tavă pentru copt, unsă.

Cum se prepară? Setaţi cuptorul la 180 grade C. Aranjaţi un strat de cartofi în tavă, asezonaţi şi puneţi o parte din ceapă peste, apoi câteva bucăţele de unt. Acoperiţi cu un strat de dovleac, asezonaţi, presăraţi puţin usturoi şi repetaţi apoi cu stratul de cartofi.

Puneţi deasupra un strat de dovleac, intercalând brânza, apoi ceapă şi unt. Turnaţi zeama de legume. Acoperiţi şi coaceţi timp de 1 oră, descoperiţi şi mai coaceţi încă 30 de minute.

Presăraţi pătrunjel înainte de servire.

Poftă bună!