Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Mâncărică de mazăre cu pipote

Ce vă trebuie? 600 gr pipote de pui; 2 cepe medii; un borcan mazăre (de 800 gr); 2 linguri pastă de tomate; sare; piper; pătrunjel verde; o lingură de făină; 2-3 linguri de ulei.

Cum se prepară? Pipotele se curăţă, se spală bine, apoi se pun la fiert în apă cu sare până se pătrund puţin. După ce au fiert, se pun la prăjit împreună cu ceapa. Se lasă la prăjit până ce ceapa devine sticloasă şi pipotele s-au rumenit puţin. Se adaugă mazărea din conservă şi o parte din zeama în care au fiert pipotele şi se fierb la foc mic aproximativ 20 de minute. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă pasta de tomate şi se lasă în continuare la fiert. Daca mai este nevoie, completăm cu zeama de la pipote. După ce pipotele şi mazărea sunt fierte, se adaugă o lingură de faină desfăcută în apă rece. Se mai ţine la foc circa un minut, apoi mâncărica este gata.

Se serveşte presărată cu pătrunjel verde tocat şi după preferinţe, alături de murături asortate.

Poftă bună!