Ce vă trebuie? 1 ceapă mijlocie, 1 conservă ciuperci, 1 conservă roşii decojite, 1/2 kg gogoşari congelaţi, 1/2 kg vinete congelate, sare, piper, verdeaţă (pătrunjel, oregano, busuioc după gust), opţional se pot pune şi câţiva hribi congelaţi (pentru aromă).
Cum se prepară? Se taie mărunt ceapa, se taie gogoşarii în felii şi se pun împreună la fiert cu puţină apă. Se adaugă apoi roşiile tăiate cubuleţe şi ciupercile tăiate felii. Se amestecă totul, se potriveşte cu sare şi se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, amestecându-se din când în când. Când sunt aproape fierte se îngroaşă cu vinetele pasate sau tocate foarte mărunt (ca pentru salata de vinete).
După ce scade se aromatizează cu verdeţurile preferate.
Poftă bună!
Lasă un comentariu