Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Mâncare de vinete şi dovlecei

Ce vă trebuie? 2-3 vinete, 2 dovlecei cu coajă verde, 500 g roşii, 2-3 căţei usturoi, 3-4 fire busuioc verde, 1 ceapă, 30 g miez de nucă, 30 g seminţe de pin sau de floarea-soarelui, 6 linguri ulei de floarea soarelui, 1 linguriţă piper, sare.

Cum se prepară? Speli vinetele şi dovleceii, le tai cotoarele şi le cureţi parţial de coajă, alternând o fâşie curăţată cu una necurăţată. Cureţi usturoiul şi ceapa. Opăreşti şi decojeşti roşiile. Tai vinetele şi dovleceii în rondele groase de 2 cm, roşiile şi usturoiul în felii, iar ceapa şi busuiocul mărunt.

Presari cu sare vinetele şi dovleceii, iar după 10 minute, le scurgi bine. Prăjeşti pe rând, în 4 linguri ulei, rondelele de dovlecei şi vinete, întorcându-le pe ambele părţi, apoi le scoţi pe o farfurie tapetată cu un şervet de hârtie. Încingi uleiul rămas într-un alt vas şi căleşti puţin ceapa şi usturoiul. Adaugi roşiile şi le înăbuşi. La sfârşit, pui vinetele şi dovleceii, busuiocul, piperul şi sare după gust.

Între timp, prăjeşti în cuptor nuca şi seminţele. Introduci cratiţa cu mâncare în cuptorul cald, pentru 15 minute, la foc mijlociu. Când preparatul este gata, presari deasupra seminţele.

Poftă bună!