Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Mâncare de pui cu vinete

Ce vă trebuie? un pui de un kilogram, 750 g vinete, trei cepe mari, 300 g roşii, 200 ml ulei, două foi de dafin, patru căţei de usturoi, 200 ml apă sau supă limpede, două linguri verdeaţă (mărar şi pătrunjel), un praf de ienibahar, sare, piper.

Cum se prepară? Puiul se spală, se curăţă şi se porţionează. Bucăţile de carne se pun într-o cratiţă cu ulei încins şi se prăjesc, la foc mic, timp de zece minute. Între timp, ceapa se curăţă, se taie peştişori şi se adaugă la carnea prăjită, călindu-se împreună încă cinci minute. Peste carnea din cratiţă se toarnă, treptat, apa sau supă, lăsându-se la fiert, la foc mic, încă 20-25 de minute.

Între timp, vinetele se spală şi se taie rondele, de la l,5-2 cm.grosime. Se presară cu sare şi se lasă aşa timp de zece minute. Rondelele de vinete se şterg apoi cu un şervet din hârtie şi se prăjesc pe ambele părţi, după care, se adaugă în cratiţa cu carne şi ceapă. Roşiile se spală, se taie cubuleţe şi se pun şi ele în mâncare, împreună cu usturoiul pisat, sare, piper, foile de dafin, praful de ienibahar şi verdeaţa. Vasul se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute. Mâncarea se serveşte caldă, cu verdeaţă deasupra.

Poftă bună!