Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Gnocchi cu spanac si ciuperci

Ce vă trebuie? 750 g cartofi, 175 g griş, 1 ou, 500 g ciuperci, 350 g spanac, 100 g caşcaval, 2 căţei de usturoi, 1 vârf de cuţit de nucşoară, 2 linguri ulei, sare, piper.

Cum se prepară? Se spală cartofii şi se curăţă de coajă. Se taie cubuleţe. Se fierb aproximativ 20 de minute în apă cu puţină sare. Se verifică dacă sunt gata şi se scurg de apă. Se pisează bine şi se amestecă cu grişul, oul şi nucşoara. Se pune o cratiţă cu apă la fiert. Formaţi gnocchi de 2-3 cm lungime cu mâinile ude ca să nu se lipească. Se rade caşcavalul deasupra. Se fierb gnocchii în apă clocotită, câteva minute, până se ridică la suprafaţă. Se iau cu o spumieră. Se dă drumul la cuptor la 175°C. Se spală spanacul bine. Ciupercile se curăţă cu un şerveţel şi se feliază. Se călesc în ulei împreună cu usturoiul, aproximativ 10 minute, până scade lichidul. Într-o tavă de 22 × 33 cm (3 l) se pun ciupercile, spanacul şi deasupra gnocchii. Se întinde smântâna şi se rade caşcavalul deasupra. Se dă la cuptor 20-30 de minute până se rumeneşte frumos.

Poftă bună!