Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Frittata cu dovlecei

Ce vă trebuie? 1 ceapă (roşie sau verde), 1 dovlecel sau 1 zucchini de mărime medie, 6 ouă, 1 lingură de lapte sau apă, o mână de parmezan ras, ulei de măsline, unt, sare şi piper.

Cum se prepară? Într-o tigaie (cu diametrul de 20-25 cm) încinge 2-3 linguri de ulei de măsline. Căleşte ceapa şi dovleceii (tăiaţi cubuleţe sau rondele, cum preferi) până încep să se înmoaie.

Separat bate ouăle cu laptele, sarea şi piperul şi adaugă şi parmezanul.

Când ceapa şi dovleceii s-au înmuiat, ia tigaia de pe foc, adaugă o lingură de unt şi amestecă până se topeşte untul. Adaugă ouăle bătute şi amestecă din nou.

Acopera tigaia şi găteşte frittata la temperatura medie, până când e gata, pentru aproximativ 8 minute. Poţi băga tigaia în cuptor, dacă doreşti. Când serveşti, răstoarnă frittata pe o farfurie.

Poftă bună!