Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Friptură de miel la cuptor (reţetă recomandată de Paşte)

Ce vă trebuie? carne de miel (pulpă, coaste, spată), sare după gust, piper, boia, mentă, busuioc, suc de lămâie, o căpăţână de usturoi, o legătură ceapă verde, 3 pahare vin alb sec, 1 pahar ulei de măsline.

Cum se prepară? Prepararea sosului de fezandat: Ceapa şi usturoiul, tăiate rondele fine, se pisează şi se amestecă cu sare, piper, boia, un praf de mentă uscată şi un praf de busuioc uscat. Se freacă bine până se omogenizează după care se amestecă cu 1/2 pahar de ulei de măsline, zeama de la 1/2 lămâie şi cu un pahar de vin. De preferinţă, la final se amestecă bine cu un mixer. Se dă la frigider, în vas de sticlă acoperit, pentru cca. 3 ore.

Prepararea fripturii: Carnea bine spălată şi uscată (tamponată, eventual, cu un şerveţel), se unge pe toate părţile cu sosul de fezandare, folosind o pensulă curată. După ce s-a uns bine carnea, cu toată compoziţia de sos, se ţine înfăşurată în celofan alimentar şi pusă într-un vas, la frigider, până a doua zi (minim 10 ore).

Se încălzeşte cuptorul la 180 grade, se unge cu 1/2 pahar de ulei de măsline o tavă potrivită cantităţii de carne pe care o avem, se aşează carnea în tavă, se toarnă uşor, pe lângă carne 2 pahare de vin şi, dacă consideraţi, se completează cu puţină apă. Din 15 în 15 minute, se stropeşte uşor carnea cu zeama din tavă, până se rumeneşte. Se întoarce uşor şi se procedează la fel, până este rumenită egal.

Se serveşte cu cartofi natur sau gratinaţi, cu garnitură de mazăre, fasole verde şi morcovi mici, ori varză de bruxelles, sau alte garnituri, după preferinţă.