Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: File de somon cu piper roşu şi lămâie

Ce vă trebuie? 1 file somon cca 700 gr, 1 lămâie mare, 50 gr piper roşu, 1 lingură amestec ierburi pentru peşte, 2-3 linguri ulei de măsline, sare roz de Hymalaia.

Cum se prepară? Spălăm fileul şi îl uscăm cu un prosop. Îl stropim cu zeama de la jumătate de lămâie. Presărăm amestecul de ierburi pe toată suprafaţa şi asezonăm cu sare şi presărăm boabe de piper roşu care îi vor da o aromă deosebită. Lăsăm 10 minute să se pătrundă toate aromele, punem deasupra două linguri de ulei de măsline, îl împachetăm în folie de aluminiu şi îl punem pe grătarul încins, uns cu o lingură de ulei. După ce îl lăsăm cam 3-4 minute pe fiecare parte îl scoatem din folie, stropim cu zeama de la jumătatea de lămâie rămasă şi îl punem pe grill 1-2 minute pe fiecare parte. Nu îl lăsaţi mai mult pentru că se va usca şi va deveni sec. Îl servim pe un platou asezonat după preferinţă.

Poftă bună!