Acasă Actualitate REŢETA ZILEI: Ficăţei îmbrăcaţi

REŢETA ZILEI: Ficăţei îmbrăcaţi

Ce vă trebuie? 1/2 kg ficăţei, 200 gr smântână, 1 lingură unt, 5-6 linguri făină, 1 ou, pătrunjel verde, maghiran, piper alb, sare, piper.

Cum se prepară? Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe. Tăvălim apoi ficăţeii bine prin făină. Facem un aluat ca pentru clătite din 1 ou, 2 liguri făina şi puţina apă. Adăugăm sare, piper şi maghiran. Trecem ficăţeii prin aluat. Îi scurgem de aluatul în exces şi îi prăjim în uleiul bine încins. Îi scoatem pe şerveţele ca să absoarbă excesul de ulei.

Pregătim sosul astfel: încingem untul într-o crăticioară şi stingem cu o lingură de faină. Adăugăm smântâna mestecând continuu să nu se taie. Adăugăm piper alb şi sare. Punem ficăţeii în sos şi mai dăm într-un clocot. Servim cu pătrunjel verde presărat deasupra.

Poftă bună!

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul
Articolul precedentRÂMNICU VÂLCEA: Meteo pe ore azi, 30 iunie 2014
Articolul următorCM Brazilia 2014: Programul meciurilor de azi, 30 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.