Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Falafel (reţetă de post)

Chifteluţele din legume falafel sunt apreciate, datorită faptului să sunt foarte gustoase.

Ce vă trebuie? 1 kg boabe uscate de năut sau din conservă, 400 g pătrunjel, mărar după gustul fiecăruia, 6 căţei usturoi, 4 cepe medii, 6 linguriţe apă, o linguriţă bicarbonat de sodiu, sare, boia de ardei, piper.

Cum se prepară? Se lasă năutul la înmuiat peste noapte (se poate sări peste acest pas dacă se foloseşte năut de la conservă). A doua zi se fierbe năutul timp de 5 minute, se lasă să se răcească un pic (aproximativ un sfert de oră). Se dă prin maşina de tocat năutul, ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi se amestecă mixtura astfel obţinută cu restul ingredientelor. Se fac din compoziţia obţinută chifteluţe mici, care se prăjesc în ulei încins, timp de 5-6 minute.

Poftă bună!