Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Dovlecei umpluţi (reţetă de post)

Ce vă trebuie? 3 dovlecei potriviţi, 100 grame orez, 1 morcov, 1 ceapă potrivită, 3-4 roşi, 2 linguri de bullion, 1 legătură de pătrunjel, sare, piper.

Cum se prepară? Se taie dovleceii pe lung şi se scobesc. Ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mică şi se pun împreună la călit. Miezul de la dovlecei se taie şi se adaugă peste ceapă şi morcov. După ce s-au călit se adăugă bulionul, sare şi piper, orezul spălat în prealabil şi verdeaţă, se amestecă toate ingredientele. Dovleceii se sărează şi se piperează şi se umplu cu compoziţia pregătită. Se aşează într-o tavă, se taie roşiile felii, se pun deasupra dovleceilor şi se pun la cuptor pentru 40-50 de minute.

Poftă bună!