Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Dovlecei gratinaţi

Ce vă trebuie? 4 dovlecei mici, 300 grame carne de porc măcinată, 1 conservă de roşii felii, 1 ceapă, 4 linguri de ulei măsline, sare/piper, 1 frunză de dafin, felii de caşcaval.

Cum se prepară? Spălăm dovleceii, îi tăiem pe lungime în două şi îi curăţăm la mijloc cu o lingură. Îi ungem cu o lingură de ulei şi îi aşezăm în tava de la cuptor căptuşită cu folie de aluminiu.

Preparăm umplutura: prăjim carnea de porc într-o lingură de ulei, apoi adăugăm şi ceapa, o prăjim câteva minute amestecând continuu, apoi adăugăm şi rosiile. Fierbem până scade sucul şi adăugăm condimentele. Umplem dovleceii cu umplutura preparată şi îi dăm la cuptor la 190 de grade C cam 25-30 de minute. Scoatem apoi tava din cuptor, adăugăm felii de caşcaval pe fiecare dovlecel şi mai dăm 3-4 minute la cuptor, până se topeşte caşcavalul.

Poftă bună!