Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Ciuperci murate cu rozmarin

Ce vă trebuie? 1 kg ciuperci, 1/2 l oţet de vin alb, 1 lingură piper boabe, 1/2 l ulei de măsline, 4 crenguţe rozmarin, 2 linguri sare, 2 căni usturoi.

Cum se prepară? Ciupercile se curăţă şi se spală, apoi se taie cubuleţe. Fierbem 500 ml apă în care adăugăm oţetul, sarea şi rozmarinul tăiat uşor. Adăugăm şi ciupercile, lăsăm 5 minute pe foc, apoi dăm deoparte. Usturoiul se curăţă, se taie şi se amestecă cu piperul şi ciupercile scurse. Punem compoziţia în 2 borcane, apoi completăm cu ulei de măsline.

Închidem ermetic borcanele şi le depozităm într-un loc uscat şi răcoros. Murăturile sunt gata în 2-3 zile.

Poftă bună!