Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Ciulama de pui cu ciuperci

Ce vă trebuie? Aveţi nevoie de 10 aripioare de pui, o ceapă mare, un borcan ciuperci fierte şi feliate, o foaie de dafin, o linguriţă vegeta de casă, 150 ml apă, 4-5 linguri pline cu smântână 25%grăsime, 4-5 căţei usturoi, mărar, sare, piper, zeama de lămâie.

Cum se prepară? Se spală aripioarele de pui şi se curăţă. Într-o tigaie adâncă se pune ulei, se lasă să se înfierbânte şi se pun aripioarele la prăjit. Se adaugă foaia de dafin, usturoiul tocat, sarea, zeama de lămâie şi se pune capac peste tigaie. Se lasă să se înăbuşe aripioarele. Între timp, se pune într-o cratiţă puţin ulei şi, când e încins, se adaugă ceapa tăiată juliene. Se lasă 2-3 minute şi se adaugă şi ciupercile, iar mai apoi carnea. După vreo 6-7 minute, se adaugă apă cât să cuprindă amestecul, sare, o foaie de dafin, o lingura de vegeta, şi se lasă la fiert la foc mic. Se toacă usturoiul şi se adaugă cu 5 minute înainte de a fi gata ciulamaua. Se adaugă smântâna, se omogenizează şi se presară mărar. Se serveşte cu mamăliguţă. Poftă bună!