Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Ciorbă de Gulaş

Ce vă trebuie? 500 g carne de vită, 3 fire ceapă verde, 1 lingură untură (20 g), sare, piper, jumătate lingură boia dulce, câteva fire pătrunjel verde, 2 l apă, 600 g cartofi, 2 morcovi, 1 rădăcină pătrunjel alb.

Cum se prepară? Se taie carnea în cuburi mari. Untura se pune la foc într-un vas, când s-a înfierbântat se adaugă ceapa spălata şi tăiată mărunt, boiaua, carnea şi se lasă la călit timp de 15 minute, la foc mic, timp în care amestecăm din când în când pentru a nu se prinde de fundul vasului. Apoi turnăm apa, morcovii şi pătrunjelul curăţaţi şi daţi pe răzătoarea mare şi lăsăm să fiarbă sub capac.

După ce carnea a fiert, se pun cartofii curăţaţi şi tăiaţi ca şi feliile de portocale. După ce cartofii sunt fierţi, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se pune pătrunjel verde tocat mărunt, după care se poate servi.

Poftă bună!