Ce vă trebuie? 1 kg ceafă de porc, 300 ml bere, 2 rădăcini de ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 2 morcovi, 4 căţei de usturoi, busuioc verde, sare, piper, ulei. Pentru garnitură: 200 g fasole verde, 100 g unt, 2 morcovi, zahăr, sare
Cum se prepară? Se spală carnea. Se presară cu sare, piper şi busuioc tocat. Se aşează în tavă împreună cu morcovii, ţelina, usturoiul şi pătrunjelul curăţate. Se stropeşte cu ulei şi se toarnă berea. Se coace 80 minute la foc moderat. Se adaugă apă minerală, dacă scade la copt. Se scot legumele din tavă, se pasează şi se amestecă cu 2 linguri din baiţul în care s-a copt friptura. Se serveşte friptura cu acest sos de ţelină.
Se fierb 10 minute legumele pentru garnitură, se scot, se scurg şi se sotează cu unt, sare şi ½ linguriţă de zahăr. Se serveşte friptura cu garnitură de legume şi sosul de ţelină.
Lasă un comentariu