Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Cartofi franţuzeşti gratinaţi

Ce vă trebuie? 1 kg cartofi albi, 250 g brânză de oi, 3 ouă, 1 lingură făină, 200 ml lapte, 150 ml smântână, 100 g unt, 100 g caşcaval.

Cum se prepară? Se curăţă cartofii, se spală, se taie felii sau cuburi şi se fierb în apă cu sare. Se scurg de zeamă şi se aşază într-un vas termorezistent uns generos cu unt.

Separat, se dizolvă făina în lapte (la temperatura camerei), se amestecă cu ouăle bătute cu smântâna şi brânza rasă, se adaugă untul topit şi se amestecă bine până se obţine o

compoziţie groasă, omogenă.

Se toarnă compoziţia peste cartofii din formă, se presară deasupra caşcavalul ras şi se introduce în cuptorul bine încins pentru 40-45 de minute. Se servesc calzi, ca atare sau ca garnitură la diferite fripturi.

Poftă bună!