Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REȚETA ZILEI: Cartofi cu brânză şi vin

Ce vă trebuie? 1,5kg de cartofi curăţaţi, 1 ceapă tăiată fin, 1 cubuleţ de unt pentru uns, 100 ml de vin alb, 300 ml de lapte, 400 ml de smântână lichidă, 3 frunze de salvie tăiată fin, 50g brânză Gruyère rasă.

Cum se prepară? Se încinge cuptorul la 190ºC. Se fierb cartofii 3 minute până se înmoaie puţin, apoi se scurg. Când se răcesc suficient pentru a putea fi manevraţi, se taie în felii de 5mm. Se căleşte ceapa cu unt într-o tigaie, până se înmoaie, aproximativ 5 minute, apoi se toarnă deasupra vinul, laptele şi smântâna şi se încălzesc. Se aşează feliile de cartof într-un bol mare, se toarnă deasupra compoziţia obţinută mai devreme, frunzele de salvie şi jumătate din brânză. Se amestecă încet, până ce toate feliile de cartof se tapetează cu amestecul de smântână.

Se unge cu unt un vas mare termorezistent (de aproximativ 20 x 30 cm), apoi se aşază cartofii în el. Se nivelează partea de deasupra, se presară cu brânza rămasă şi se asezonează cu puţin piper negru. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coc 30 de minute, apoi se înlătură folia şi se mai coc 30-40 de minute până când o furculiţă se poate introduce uşor în compoziţie, iar suprafaţa este aurie, rumenită.

Poftă bună!