Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Candy Apples

Ce vă trebuie? 4-5 mere medii, 10 linguri zahăr, 1 linguriță miere, câteva picături de colorant alimentar roşu, un praf de scorțişoară, frigărui de lemn sau bețe chinezeşti, folie de aluminiu, ulei de floarea soarelui.

Cum se prepară? Pregătim o folie de aluminiu unsă bine cu ulei ȋntr-o tavă rezistentă la căldură.

Spălăm bine merele: dacă sunt lucioase ȋnseamnă că au fost date cu ceară care se curăță cu un amestec de bicarbonat de sodiu şi suc de lămâie. Apoi ȋnfigem bețele de lemn ȋn măr. Punem ȋmpreună zahărul, mierea şi colorantul la caramelizat până fierbe puțin şi zahărul ajunge ȋn stadiul ȋn care se sparge uşor, cam ȋn jur de 155 Celsius. Dacă nu dețineți un termometru de gătit, puteți testa consistența pastei picurând pe o farfurie rece. Ȋn momentul ȋn care se ȋntăreşte e timpul să adăugați scorțişoara şi să ȋmbrăcați merele.

Introducem merele ȋn pastă ȋnvârtind continuu după care le aşezăm pe folia de aluminiu unsă ȋn prealabil ca să nu se lipească. Le lăsăm să se ȋntărească.

Poftă bună!