Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Aripioare picante la cuptor

Ce vă trebuie? 1 caserolă aripioare de pui, 1 linguriţă boia de ardei, fulgi de ardei iute, sare, piper, 1 praf ghimbir, 1 lingură ulei de măsline, 1 praf nucşoară.

Cum se prepară? Se scot aripioarele din caserolă, se trec prin jet de apă rece, după care se şterg cu şerveţelul. Se prepară marinata prin amestecarea uleiului de măsline cu mirodeniile de mai sus. Se repartizează marinata pe aripioare şi se masează bine carnea, ca să fie pătrunsă uniform.

Se închid aripioarele într-o pungă autosigilantă (sau se înfăşoară vasul în folie alimentară) şi se dau la frigider timp de 2-3 ore. Se scot de la rece aripioarele marinate şi se aşează într-un vas de yena. Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit şi se lasă la foc moderat (200 grade), întorcându-se din când în când, până când se rumenesc frumos pe toate părţile. Se scot aripioarele pe un platou şi se servesc calde, cu salată.

Poftă bună!