Ce vă trebuie? aprox. 1 kg ardei graşi, de culori diferite; 1 legătură de ceapă verde sau 1 ceapă uscată; 1- 2 morcovi; 700 g smântână; 2 linguri făină; ulei; sare; piper; 1 legătură pătrunjel verde tocat mărunt.
Cum se prepară? Coaceţi şi decojiţi ardeii. Îndepărtaţi cotorul şi seminţele, colectând zeama lăsată de aceştia într-un bol. Rupeţi ardeii în fâşii potrivite.
Amestecaţi făina cu smântâna şi diluaţi cu zeama oprită de la ardei, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Separat, căliţi împreună în puţin ulei încins ceapa verde, tăiată rondele (cea uscată, tocată mărunt) şi morcovii daţi pe răzătoarea cu ochiuri mari, până se înmoaie, amestecând mereu. Adăugaţi fâşiile de ardei, compoziţia cu smântână şi lăsaţi pe foc mic, amestecând, doar cât să se încălzească legumele şi să se combine aromele. Spre sfârşit, condimentaţi cu sare şi piper, după gust.
Retrageţi de pe foc şi adăugaţi din pătrunjelul verde, tocat mărunt. Omogenizaţi.
Se serveşte cald, presărat cu pătrunjel verde.
Poftă bună!
Lasă un comentariu