Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Remus Borza, trimis în judecată pentru conflict de interese

Avocatul Remus Borza este cercetat în stare de libertate pentru că în perioada în care firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidroelectrica, a făcut plăţi către societatea lui de avocatură, în baza unor contracte de asistenţă juridică. Alături de el, mai este cercetată şi avocata Nicoleta Munteanu.

După modelul premierului Ponta, şi Remu Borza s-a dedublat fiind când avocat, când reprezentant al firmei de insolvenţă.

În cazul lui Remus Borza, procurorii au reţinut că, în calitate de reprezentant al Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica, în perioada noiembrie 2012-februarie 2013, a făcut 34 de plăţi către firma sa de avocatură, în baza contractelor încheiate de Munteanu.

Procurorii au stabilitcă Nicoleta Munteanu, în calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, desemnată administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, în perioada noiembrie 2012 – februarie 2013, a încheiat 34 de contracte de asistenţă juridică între firma de insolvenţă şi Societatea Civilă Profesională de Avocaţi „Borza şi Asociaţii”. Asistenţa juridică a constat în reprezentare, redactare, semnare şi depunere a actelor în mai multe procese civile aflate pe rolul Tribunalului Bucureşti, în care SC Hidroelectrica avea calitate de parte. Munteanu era asociat şi la SCP „Borza şi Asociaţii”.

Primul termen al procesului va avea loc în data de 15 noiembrie şi se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti.