Acasă Actualitate Redacţia unui ziar, atacată din cauza unei postări pe Twitter

Redacţia unui ziar, atacată din cauza unei postări pe Twitter

Susținători ai Partidului justiției și dezvoltării (AKP) au atacat ieri, 6 septembrie, la Istanbul, redacția ziarului turc Hurriyet.

Un grup de 150 de persoane au acuzat cotidianul că a deformat afirmațiile președintelui Recep Tayyip Erdogan şi au aruncat cu pietre în imobilul unde se afla redacţia ziarului, spărgând ferestrele şi uşa principală.

Președintele Erdogan a declarat, referindu-se la violențele recente din țară, că situația ar fi diferită dacă alegerile de la 7 iunie i-ar fi permis AKP să obțină 400 de mandate, ceea ce i-ar fi asigurat majoritatea necesară pentru a modifica Constituția. „Dacă un partid ar fi obținut 400 de locuri la alegeri și ar fi atins numărul necesar în parlament pentru a schimba constituția, situația ar fi diferită”, a spus preşedintele Turciei.

Ziarul Hurriyet a lăsat să se înțeleagă într-o postare pe Twitter că declarația făcea referire la atacul de la Daglica, unde mai mulţi soldaţi turci au fost ucişi: „Comentariu al lui Erdogan privind Daglica: Asta nu s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi câștigat 400 de locuri”. Ziarul a șters ulterior postarea, însă aceasta a provocat un val de proteste în rândul susținătorilor AKP.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.