Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RĂZBOI DESCHIS între sindicaliştii de la Oltchim şi Piperea

INCENDIAR. De câteva luni de zile, liderii Sindicatului Liber Oltchim şi autorităţile publice judeţene semnalează şi îşi strigă indignarea public faţă de atitudinea şi „mişmaşurile” administratorilor judiciari de la Oltchim. Ultima declaraţie a vicepreşedintelui sindical Mircea Prisăcaru l-a scos din sărite pe Gheorghe Piperea. Asta pentru că, sindicalistul a cerut intervenţia şi ancheta procurorilor DNA la combinatul chimic din Rm. Vâlcea, susţinând că sunt indicii clare că acolo se întâmplă „lucruri necurate”. Ei bine, aici s-a declanşat războiul, pentru că Piperea a sărit ca ars la auzul acestor mărturisiri şi le-a trimis salariaţilor de la Oltchim o scrisoare deschisă în care se martirizează şi se preaslăveşte, minţind cu neruşinare că datorită lui combinatul nu este acum în faliment. Mai mult, Gheorghe Piperea îi ameninţă pe liderii Sindicatului Liber Oltchim că-i va da în judecată şi le va cere daune morale pentru că îi pătează imaginea. Sigur, vicepreşedintele sindical Prisăcaru i-a dat şi el replica administratorului judiciar, avertizându-l că are suficiente „documente incriminatorii” pentru a se război până la capăt.
19. RZBOI DESCHIS între sindicalitii de la Oltchim i Piperea2

Replica sindicalistului Mircea Prisăcaru este foarte dură, iar Gheorghe Piperea ar trebui să bage capul la cutie şi să realizeze că „manevrele” au început să nu-i mai meargă. Liderii Sindicatului Liber Oltchim îi avertizează pe administratorii judiciari că nu vor sta cu mâinile în sân cât timp ei distrug combinatului. Tocmai de aceea, ei au făcut un bilanţ al „bravurilor” lui Piperea, constatând că în tot acest timp specialistul judiciar a condus Oltchim-ul spre dezastru. „Noi avem dreptul şi mai ales obligaţia de a vă atrage atenţia şi a vă trage la răspundere pentru «activitatea nemaipomenită» pe care o depuneţi cu «atâta trudă» în detrimentul Societăţii Oltchim, în detrimentul salariaţilor Oltchim, dar mai ales în detrimentul STATULUI. Spuneţi că timp de 9 luni aţi depus un efort major (doar de Sindicatul Liber Oltchim neapreciat) «ÎN GESTIONAREA OLTCHIM ASIGURÂNDU-I SUPRAVIEŢUIREA”. Vă spunem noi ce aţi făcut în cele 9 luni: aţi avut o cifra de afaceri la 6 luni (prezentată de dumneavoastră) de 48 de milioane de euro şi aţi înregistrat pierderi de 30 de milioane de euro; dacă la 31.08.2012 SC OLTCHIM SA funcţiona undeva la 40-45% din capacitate, în toată această perioadă nu a funcţionat mai mult de 10-15% (dumneavoastră tot timpul minţind în media că funcţionează la 25-35%); dacă până la 31.08.2012 salariile se dădeau cu 1-2 luni întârziere (pentru un număr de 3.400 salariaţi), în această perioadă salariile se dau cu 3 luni întârziere (pentru un număr de 2.300 salariaţi); dacă la 31.08.2012 OLTCHIM nu avea datorii nici măcar UN LEU la Bugetul de Stat, în toată această perioadă nu aţi achitat UN LEU la Bugetul de Stat. Deci, cu toate că fondul de salarii s-a diminuat cu 1 milion de euro lunar şi cu toate că timp de 3 luni salariile au fost achitate de A.J.O.F.M., dumneavoastră aveţi 3 luni întârzieri la salarii. Cu alte cuvinte, nu datorită «EFORTURILOR» dumneavoastră funcţionează SC OLTCHIM SA (chiar şi la acest 10-15%), ci din banii salariaţilor, «EI CREDITÂND PRODUCŢIA». Spuneţi că achitaţi lunar la C.E.T Govora energia electrică, dar cu bună-ştiinţă omiteţi să spuneţi că tot către C.E.T Govora aveţi de achitat lunar aproximativ 500.000 de euro pentru aburul tehnologic pe care nu l-aţi făcut în tot acest timp” – susţine liderul sindical Mircea Prisăcaru.
19. RZBOI DESCHIS între sindicalitii de la Oltchim i Piperea1

„Sunteţi de-a dreptul ipocrit, domnule Piperea”

Vicepreşedintele Sindicatului Liber Oltchim îl acuză pe Piperea că a încercat să vândă secţia Ramplast pe nimic. Mai mult, acesta mai spune că administratorii judiciari şi-au angajat pilele pe locuri călduţe în combinat, în timp ce dintre muncitori concediau pe rupte. „În ceea ce priveşte VÂNZAREA RAMPLAST sunteţi de-a dreptul ipocrit. Aţi simulat vânzarea unui activ, doar pentru a crea ideea că vă preocupă cu adevărat găsirea de fonduri, când ştiaţi foarte bine că activul RAMPLAST nu se poate vinde. Mai mult, vorbiţi de 7 milioane de euro pe care i-aţi fi obţinut din vânzare, când de fapt dumneavoastră aţi adjudecat ofertantul cu 3,75 milioane de euro, încălcând hotărârea Creditorilor care stabiliseră ca licitaţia să plece de la 6,5 milioane de euro şi, mai grav, aţi ţinut licitaţia doar cu un singur ofertant. Aţi avizat organigrama cu 21 directori/şefi de divizii cu salarii de 10.000 lei şi tot felul de ŞEFI şi ŞEFUŢI, maşini, telefoane, laptop-uri, tablete la dispoziţie pentru toţi, bunuri şi produse pentru protocol fără număr şi cât mai exotice, aţi angajat personal în posturi călduţe în timp ce dădeaţi afară 1.000 salariaţi etc., fapte pentru care i-aţi condamnat vehement pe ceilalţi” – mai spus Prisăcaru.

Prisăcaru către Piperea: „Avem documente care vă incriminează”

În final, Mircea Prisăcaru – vicepreşedintele Sindicatului Liber Oltchim, îl avertizează pe Piperea că are suficiente documente împotriva sa pentru a susţine acest război şi îl asigură că nu se sperie de câteva ameninţări. „Spuneţi în scrisoarea deschisă că «nu excludeţi posibilitatea» Sindicatului Liber Oltchim de a face acţiuni penale împotriva dumneavoastră. Noi vă transmitem ferm că vom face, pentru că deţinem documente suficiente care vă incriminează, dar mai ales pentru că dorim să stopăm această acţiune de falimentare a SC OLTCHIM SA, bine regizată şi interpretată de «băieţii deştepţi». Atât de deştepţi sunteţi încât în cele 9 luni aţi reuşit să găsiţi ŢAPUL ISPĂŞITOR care a dus la falimentarea SC OLTCHIM SA, cine altul decât Sindicatul Liber Oltchim. Sunteţi jalnic!!! Pentru toate aceste lucruri şi nu numai, ar trebui să daţi explicaţii măcar salariaţilor din SC OLTCHIM SA pentru care nu aveţi nici cel mai mic respect, nefăcând în cele 9 luni de zile nici măcar o vizită la sediul SC OLTCHIM SA. Vă temeţi oare de ceva? Sindicatul Liber Oltchim vă transmite că, prin această scrisoare deschisă nu aţi reuşit să impresionaţi pe nimeni şi că nu vă plânge nimeni de milă, iar pe noi nu aţi reuşit să ne speriaţi prin ameninţările făţişe” – a conchis Mircea Prisăcaru, vicepreşedintele Sindicatului Liber Oltchim.