Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Procurorul şef de la DIICOT Alba îl „bate” în avere pe Berbeceanu

Pe zi ce trece apar tot mai multe informaţii referitoare la cazul Berbeceanu. Comisarul – şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate, Traian Berbeceanu, a făcut senzaţie pe Internet cu scrisoarea pe care a dat-o publicităţii chiar în ziua arestării sale. Acolo el făcea o serie de dezvăluiri incendiare despre procurorul – şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, despre care spunea că ar avea legături strânse cu o serie de interlopi, pe care chiar îi proteja.

De partea lui Berbeceanu în acest război s-a alăturat şi vicepreşedintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, care crede în nevinovăţia colegului său. Mai mult, el a declarat că ar fi interesant să se facă o comparaţie între averile lui Berbeceanu şi Mureşan, pentru a vedea care este mai avut şi care ar fi avut tendinţa să „colaboreze” cu interlopii, pentru a beneficia de anumite bunuri.

Jurnaliştii din presa centrală au avut curiozitatea şi i-au căutat la averi pe ambii protagonişti ai acestui scandal penal, iar procurorul îl „bate” de la distanţă, la capitolul avere, pe comisarul aflat acum în arest preventiv.

Aşadar, o ultimă declaraţie de avere a lui Berbeceanu, publicată pe site-ul Poliţiei Române, datează din 6.06. 2013. Comisarul-şef nu deţine terenuri. Are o singură clădire, imobilul de 78 de metri pătraţi din Deva, cumpărat în 2001 în coproprietate cu soţia sa, Gabriela. Traian Berbeceanu conduce o maşină Skoda Octavia din 2004, iar soţia sa are un Volkswagen Bora de asemenea din 2004. La rubrica „automobile” este consemnată şi o remorcă Neptun, fabricată în 2011. La capitolul credite, Berbeceanu a făcut un împrumut în valoare de 35.000 de euro, în 2010, care este scadent la 2035. Din funcţia de comisar-şef al BCCO, Traian Berbeceanu câştigă anual de la IGPR aproximativ 65.000 de lei. La aceşti bani se mai adaugă salariul anual de 28.000 de lei al soţiei şi alocaţia de 504 lei a copilului familiei Berbeceanu, Bogdan.

Procurorul-şef al DIICOT – Serviciul Teritorial Alba, Ioan Mureşan, are nouă terenuri, potrivit ultimei sale declaraţii de avere disponibilă pe site-ul CSM, care datează din 7.05.2012. Acestea sunt deţinute în coproprietate cu soţia sa sau împreună cu mai multe persoane. Cel mai mic dintre terenuri măsoară 283 de metri pătraţi, iar cel mai întins are 30.400 mp, fiind situat în comuna Mănăstireni. Mureşan umple la rubrica „Clădiri” 5 spaţii: două dintre imobile (60 şi 200 de mp) sunt moşteniri ale soţiei, două sunt cumpărate (64 şi 300 mp), iar ultima (110 mp) este în construcţie. Procurorul conduce şi două maşini, un Nissan Patfinder şi un Mitsubishi Pajero, având în proprietate şi o remorcă. În 2011, Mureşan a vândut un teren cu 100.000 de euro. Procurorul-şef al DIICOT Alba a luat în 2008 un credit de 250.000 de euro de la OTP Banca Alba şi are două case în ipotecă. Funcţia din procuratură îi aduce un venit anual de 97.665 de lei lui Mureşan, în timp ce soţia sa, Gabriela Corina, câştigă 20.271 de lei pe an dintr-o slujbă de economist. El şi soţia sa au dat spre închiriere un apartament din Alba Iulia, care le aduce 9.600 de lei pe an.