Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Emilian Frâncu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

Primarul municipiului Rm. Vâlcea, liberalul Emilian Frâncu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, magistraţii Tribunalului Bucureşti luând decizia vineri, 26 aprilie, în jurul orei 16.00. El este acuzat de luare de mită, realizandu-se un flagrant de către procurorii DNA, primind suma de 20.000 de euro, de la un arhitect care, ulterior, s-a auto-denunţat.

Reamintim că, în luna februarie a acestui an, Primăria Râmnicu Vâlcea a lansat un concurs de soluţii, organizat de Ordinul Arhitecţilor din România, în parteneriat cu Filiala Teritorială Sibiu – Vâlcea a Ordinului, pentru reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central al oraşului. Dintre cele 19 proiecte predate, 17 au fost admise în jurizarea fazei I şi 8 au fost alese pentru faza a II-a. În perioada 22-23 iunie 2012, a avut loc în Râmnicu Vâlcea jurizarea proiectelor participante în faza a II-a a concursului. După deliberări, juriul a stabilit câştigătorul în persoana arhitectului Sorin Dragoş Popescu.

Ca urmare, Primăria Râmnicului l-a desemnat pe Sorin Dragoş Popescu pentru proiectarea investiţiei din zona centrală, fără, însă, a i se plăti un avans pentru lucrare. Cu referire la această situaţie, se spune că plata în cadrul proiectului a fost condiţionată de o aşa-zisa „sponsorizare” de 20.000 euro (aproximativ 90.000 lei), din care 40.000 lei către televiziunea Vâlcea 1, proprietatea familiei primarului Frâncu. Nemulţumit, arhitectul a făcut denunţ la DNA. Surse judiciare vorbesc de existenţa unei înregistrări ambientale între primarul Emilian Frâncu şi arhitectul denunţător, edilul indicându-i acestuia unde trebuie să lase banii conveniţi. La data de 25 aprilie a.c. s-a realizat flagrantul de către procurorii DNA, la televiziunea Vâlcea 1, banii fiind lăsaţi în secretariatul televiziunii într-un plic.