Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Primarul din Boisoara pe faras la procurori

Primarul din Boişoara, pe făraş la procurori

PC-istul Nicu Gheorghe se dovedeşte discipol fidel în ilegalităţi al lui Voiculescu

Copie fidelă, în doctrină şi afaceri penale a „Motanului Felix”, Nicu Gheorghe – primarul PC din Boişoara a intrat şi el pe făraşul procurorilor. Afacerea cu mansardarea apartamentelor şi comercializarea lor către mai multe persoane i-au adus pe cap lui Nicolae Gheorghe mai multe dosare penale în Vâlcea, Argeş şi Sibiu. În plus, în calitatea sa de şef de filială de partid, Nicu Gheorghe, a reuşit să dea lovitura în stoarcerea de bani a Primăriei Boişoara, vârându-şi tuburile de ciment realizate în secţia de la intersecţia DN 7 cu Perişani în reţeaua de canalizare dezvoltată în comună. Articolul 13 din Legea 78/2000 vizează tocmai acest tip de infracţiune: „Fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani”. Plângerile depuse de localnicii din Boişoara la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi trenează, însă, de un an deşi, culmea-culmilor, Dan Voiculescu a intrat în atenţia procurorilor DNA tocmai pentru această infracţiune.

Argeşean păcălit cu 344.000 euro

Mircea Paşol a căzut în plasa întinsă de firmele lui Nicu Gheorghe – SC NEWBIAL TRUST SRL şi SC EUROSSIB CONSTRUCT SRL – în momentul în care a încercat să cumpere şase apartamente la mansarda unor blocuri din cartierul piteştean Eremia Grigorescu. „Între 2009-2010 am achitat către SC Newbial Trust SRL suma de 172.000 euro pentru şase apartamente în Piteşti. În 2010 am autentificat contractul de vânzare cu reprezentantul firmei în care până în septembrie se obliga să îmi vândă aceste apartamente. La doar o lună după ce am semnat acest act s-a anulat un alt contract de vânzare cumpărare între Newbial Trust şi Eurossib Construct SRL, ultima societate fiind constructorul acestor apartamente. Pe mine nu m-au înştiinţat de acest lucru. Am aflat acest lucru mult mai târziu”, povesteşte Mircea Paşol.

Primarul din Boisoara pe faras la procurori„Tribunalul apreciază că în cauză există suspiciuni în sensul că intimaţii (Gheorghe Nicolae şi Mădălina Ilinescu- n.r.) sau cel puţin intimatul Gheorghe Nicolae au încercat să îl inducă în eroare pe petentul Mircea Paşol atât în momentul încheierii contractului, cât şi cu prilejul executării acestuia deşi petentul a fost de bună credinţă, achitând suma convenită ca preţ”, a stabilit instanţa Tribunalului Argeş care a decis ca dosarul să se întoarcă la procurori. „Suma de bani achitată de mine nu a mai fost regăsită în contabilitatea celeilalte firme. A băgat bani în buzunar, a vândut apartamentele către alte persoane şi a şters putina. Sunt mai mulţi păcăliţi din Piteşti şi înţeleg că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Sibiu”, povesteşte victima păcăliciului ajuns primar în comuna din nordul Vâlcii. „Omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate se pedepseşte cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi”, prevede art.9, alin.1,lit. B din Legea 241/2005 prin care comisarii Gărzii Financiare Argeş au dispus în august 2013 începerea urmăririi penale împotriva lui Nicu Gheorghe. Pe aceeaşi speţă, comisarii GF Sibiu au trimis dosarul primarului din Boişoara pe adresa Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu cu propunerea de începere a urmăririi penale.