Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, acțiuni pentru combaterea AMBROZIEI

La inițiativa Primăriei, în Râmnic se desfășoară acțiuni conjugate pentru combaterea ambroziei. În perioada 20 – 28 iunie se vor aplica tratamente de erbicidare de-a lungul căilor ferate de pe raza municipiului

ℹ️ Printr-o adresă transmisă Primăriei Municipiului, Compania Națională de Căi Ferate „CFR” S.A., Secția L3 Râmnicu Vâlcea din cadrul Sucursalei Regionale Craiova, informează că în perioada 20 – 28 iunie 2024 va efectua lucrări de erbicidare de-a lungul căilor ferate din subordine pentru combaterea ambroziei, erbicidul utilizat fiind Total.

ℹ️ Prin aceeași adresă, proprietarii de terenuri agricole sau de stupine din imediata vecinătate a căilor ferate de pe suprafața Râmnicului sunt avertizați să ia măsurile necesare de protecție.

ℹ️ În același timp, Primăria Municipiului a desfășurat acțiuni de identificare a terenurilor din Râmnic pe care crește ambrozia, în urma acțiunii fiind transmise 13 somații către persoane fizice și juridice (printre care se numără și secția locală a Sucursalei Regionale CF Craiova) pentru combaterea acestei buruieni care, anual, produce alergii la aproape 500.000 de români.

❗️ Începând cu data de 1 iulie, inspectorii Municipalității vor trece la verificarea în teren a măsurilor luate; conform Legii nr. 62/2018, proprietarii sau administratorii terenurilor care nu realizează acțiuni de eliminare a acestei plante pot fi sancționați cu amenzi între 1.000 lei și 5.000 lei – persoanele fizice, sau între 10.000 lei și 20.000 lei – persoanele juridice.