Acasă Actualitate PREMIERĂ MEDICALĂ: transplant de ficat între doi pacienți infectați cu HIV

PREMIERĂ MEDICALĂ: transplant de ficat între doi pacienți infectați cu HIV

Medicii americani au anunțat miercuri, 30 martie a.c., că au realizat primul transplant de ficat din lume între doi purtători ai virusului HIV, la trei ani după ridicarea de către SUA a interdicției de a efectua astfel de intervenții chirurgicale.

“Acum aproximativ două săptămâni am efectuat primul transplant hepatic din lume între două persoane cu HIV și primul transplant de rinichi din SUA între două persoane cu HIV”, a declarat Dorry Segev, profesor de chirurgie la spitalul universitar Johns Hopkins Medecine din Baltimore (Maryland), în cadrul unei conferințe de presă.

Ficatul a fost transplantat la un pacient infectat de peste 20 de ani cu virusul care provoacă SIDA. Ambii pacienți, a căror identitate nu a fost dezvăluită și nici cea a donatorului, se recuperează bine după aceste intervenții chirurgicale, a declarat echipa medicală.

Legislația din SUA interzicea orice transplant de organe prelevate de la un pacient infectat cu HIV, până la promulgarea în 2013 a legii HOPE — care înseamnă „speranță” în limba engleză — de către președintele Barack Obama.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.