Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PREFECTURA VÂLCEA: VEZI situația drumurilor

Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice din intervalul 27 – 28 noiembrie 2018, când la nivelul judeţului Vâlcea au căzut precipitaţii sub forma de ploaie, lapoviţă şi ninsoare (în cantităţi de până la 10 l/mp şi strat de zăpadă de până la 6 cm), administratorii reţelelor de drumuri naţionale, judeţene şi locale au intervenit pentru menţinerea în stare de viabilizare a acestora, respectiv:

Pe drumurile naţionale, se circulă în condiţii de carosabil umed, cu excepţia DN 7 A Brezoi – Voineasa – Limită jud. Hunedoara şi DN 7 D Câineni – Limită jud. Argeş, unde partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de până la 1 cm.

Pentru menţinerea în stare de viabilizare a drumurilor naţionale s-a intervenit cu un număr de 59 utilaje, acţionându-se cu 553 tone material antiderapant.

Pe reţeaua de drumuri judeţene, se circulă în aceleaşi condiţii de carosabil umed, neînregistrându-se situaţii deosebite, RAJDP Vâlcea intervenind cu utilaje specifice, fiind răspândită o cantitate de 248 tone material antiderapant (nisip şi sare).

Pe reţelele de drumuri de interes local, nu s-au înregistrat situaţii deosebite, autorităţile locale intervenind pentru menţinerea stării de viabilizare a acestora.

La nivelul reţelelor de energie electrică nu s-a înregistrat avarii. Echipele CEZ intervin în zonele afectate în vederea soluţionării avariilor înregistrate.