Acasă Actualitate Prefectul Radu Renga a constituit o comisie pentru preîntâmpinarea unor eventuale abuzuri...

Prefectul Radu Renga a constituit o comisie pentru preîntâmpinarea unor eventuale abuzuri ale copiilor instituţionalizaţi din Vâlcea

FOTO: Vocea Valcii

FOTO: Vocea ValciiÎn şedinţa Colegiului Prefectural din această dimineață, prefectul Radu Renga, a adus în discuţie situaţia dramatică din zona centrelor de plasament. Au fost pomenite cazurile de abuz de pe teritoriul întregii ţări, amintindu-se şi de cazul din judeţul nostru, în care un copil instuţionalizat şi-a pierdut viaţa prin înec. Prefectul consideră că în urma acestor nefericite incidente nu trebuie să rămânem indiferenţi, motiv pentru care a propus un proiect de hotărâre prin care să fie constituită o comisie. Aceasta o să aibă în componenţă un reprezentant al Instituţiei Prefectului, un reprezentant al Inspectoratului de Poliţie, un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea şi un reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Membrii comisiei vor vizita în perioada iulie-septembrie 2016, centrele de plasament pentru copii aflate în subordinea DGASPC Vâlcea. Vor verifica condiţiile de igienă, de sănătate şi de tratament, în scopul preîntâmpinării unor eventuale abuzuri. Comisiile vor fi coordonate de reprezentantul Instituţiei Prefectului şi vor prezenta, lunar, un raport de activitate în cadrul şedinţelor Colegiului Prefectural. Asta înseamnă că până în septembrie, la toate şedinţele , se va aduce în discuţie acest subiect. Proiectul a fost votat în unanimitate.

„De ce am fac acest lucru? Repet, pentru a preîntâmpina eventualele probleme. Dacă un copil dispare este o dramă şi sunt vinovaţi cu toţii. Să nu uitaţi ideea aceasta. Vă mulţumesc!”, aceasta a fost motivaţia prefectului Radu Renga.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.