Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto arhivă

Pompierii vâlceni s-au luptat cu flăcările la o fermă de animale. 20 de porci au murit carbonizați

Foto arhivă

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “General Magheru” al Județului Vâlcea au intervenit în data de 17.01.2021, la ora 06.04, pentru stingerea unui incendiu produs la un adăpost de animale în comuna Verguleasa, sat Dumitrești.

Pentru stingerea incendiului, au acționat două echipaje de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Drăgășani.

Până la stingerea incendiului, au ars mai multe adăposturi de animale construite din lemn. De asemenea au murit un număr de 20 de animale (doi porci adulți și 18 purcei) aflați în interiorul clădirii.

Din cauza materialelor ușor inflamabile (lemn și furaje), și a distanței foarte mici existentă între imobile, incendiul s-a extins și la proprietatea învecinată, unde a afectat structura unui alt adăpost de animale.

După aproape două ore de eforturi, pompierii au reușit să stingă incendiul înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat de la un mijloc de încălzire electric, lăsat sub tensiune, nesupravegheat în interiorul adăpostului.