Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pompe apa murdara pentru cele mai grele aplicatii!

Indiferent ca vorbim despre o ferma sau o gradina unde se practica agricultura, o pompa submersibila de apa este intotdeauna esentiala, deoarece in acest mod lucratorii pot pompa apa curata pentru a alimenta plantele sau animalele. La fel, pot folosi o pompa de apa murdara pentru a evacua anumite constructii subterane precum puturi sau subsoluri.

Sistemele de pompare a apei murdare sunt utilizate intr-o varietate de situatii in care gravitatia nu poate transporta apa, acestea includ pomparea deseurilor dintr-o proprietate privata intr-o canalizare principala, drenaj la o curte comerciala, statii de deseuri, transportul apei murdare in ferme si curti. Tipul de pompa pe care il veti avea se va baza in functie de nevoia si depinde de debitul, presiunea si distanta pe care doriti sa pompati apa uzata.

O pompa de apa murdara este utilizata pentru indepartarea apei care ar putea contine unele particule solide. Exemplele tipice de apa murdara ar include apa de inundatie, apa noroioasa, apa de iaz, apa reziduala casnica care nu este murdara etc. Dimensiunea maxima a particulelor permisa prin pompa va varia, aveti grija sa retineti maximul de solide cu care se poate ocupa fiecare pompa pentru a va asigura ca faceti selectia corecta.

Daca aplicatia este pentru mutarea apelor uzate sau a apelor uzate care contin solide mai mari, va recomandam sa va uitati la gama noastra de pompe de canalizare.

O pompa de apa curata, spre deosebire de o pompa de apa murdara, este utilizata pentru miscarea apei care este putin probabil sa contina particule solide. Aplicatiile includ golirea rezervoarelor de apa, piscinelor si indepartarea apei din zone mici inundate, de exemplu garaje si subsoluri.

Pompele de apa curata vor fi folosite oriunde este putin probabil ca apa sa contina particule si tind sa functioneze la o inaltime minima intre 5 si 10 mm, spre deosebire de dimensiunile obisnuite de 25 – 50 mm ale unei pompe de apa murdara, deoarece nu trebuie sa permita circulatia particulelor care trec prin pompa.

Pompele de apa murdara sunt folosite pentru curatarea apei care ar putea contine particule solide, de exemplu, apa care este noroioasa. Acestea tind sa lucreze pentru a functiona la o inaltime minima a apei de 25 – 50 mm, astfel incat sa permita particulelor sa treaca prin pompa si sa evite blocajele. Dimensiunea particulelor permisa printr-o pompa poate varia foarte mult, unele vor lasa chiar sa treaca pietre mici. Gama de pompe apa murdara de la regalfermierul.ro ofera diversitate si calitate la preturi convenabile pentru toti!

Ce caracteristici trebuie sa aiba o pompa sumbersibila de apa murdara?

Pompele de semi-gunoi pot muta resturile mici si obiectele nu mai mari de aproximativ 5/8 de inch. Ganditi-va la apa nisipoasa si usor noroioasa, mai degraba decat la apa cu frunze si pietricele. Carcasa pompei nu poate face fata obiectelor mai mari, asa ca va recomandam sa folositi o sita pentru a evita infundarea furtunului.

Pompele de gunoi sunt proiectate cu vene mai mari ale rotorului si carcasa de pompa pentru a muta cu usurinta frunzele, pietricelele si crengutele. Fara slefuire sau pompare – pompa de apa murdara, pur si simplu, transfera apa (si resturile) dintr-un loc in altul. Totusi, este recomandat sa folositi un furtun si o sita, astfel incat sa puteti deschide si indeparta cu usurinta articolele mai mari din pompa. Resturile ar trebui sa aiba un diametru mai mic de 30 mm.

Daca mutati namol sau scurgeti un iaz, pompele cu diafragma au acoperit-o. Spre deosebire de pompele traditionale de apa murdara care folosesc forta centrifuga, o pompa cu diafragma a creat un efect de vid care aspira si ejecteaza apa. Din acest motiv, poate face fata cu apa, noroi, frunze, crengute si multe altele.

Puteti lua in considerare si o pompa submersibila pentru miscarea apei murdare. O pompa submersibila este o pompa care poate fi scufundata complet in apa. Avantajul major al unei pompe submersibile este ca nu trebuie niciodata amorsata, deoarece este deja scufundata in fluid. Sunt utilizate in mod obisnuit pentru aplicatiile pompelor de gunoi industriale/ santier de constructii, deoarece permit trecerea resturilor (pana la 25 mm).

Irigarea este procesul de alimentare cu apa in mod artificial a terenului, existand multe sisteme de irigare care necesita pompa de apa, deoarece joaca un rol important in ridicarea apei. Pompa de apa este una dintre principalele inventii utilizate pentru pomparea apei si poate ajuta la irigarea eficienta, cum ar fi agricultura, intretinerea gazonului etc.

Agricultura este sursa principala de atentie pentru fermierii si exista o multime de probleme pe care fermierii le intampina, cum ar fi lipsa resurselor de apa, lipsa de electricitate etc. Dupa cum stim cu totii, irigarea in agricultura este procesul de transfer al apei in sol care poate imbunatati agricultura cu productivitate la costuri mai mici. Deci, irigarea eficienta a agriculturii necesita o alimentare continua cu apa, iar pompele agricole sunt proiectate si integrate pentru a indeplini aceasta nevoie ca parte a sistemului de irigare agricol.

Exista mai multe beneficii ale pompelor de apa si acestea sunt:

Pompele de apa sunt usor disponibile la un cost mai mic. Aceste pompe vin intr-o gama larga de varietate, de unde cadrele pot cumpara cu usurinta in functie de capacitatea pompelor, in functie de nevoile lor sau pot chiar sa inchirieze in loc sa le cumpere. Pompele de apa sunt folosite pentru a asigura o eficienta ridicata a irigatiei prin furnizarea cantitatii adecvate de apa in fiecare zona a campului pentru a castiga viteza in cultivare.