Acasă Actualitate Poliţistul Ilie Voica ignoră problemele rutiere ale judeţului

Poliţistul Ilie Voica ignoră problemele rutiere ale judeţului

NEPĂSARE. În luna mai a acestui an, preşedintele Fundaţiei Judeţene pentru Tineret (FJT) Vâlcea, Ovidiu Udrescu, a transmis conducerii Poliţiei Judeţene o scrisoare de intenţie, propunându-i şefului Poliţiei Rutiere de pe atunci, Ilie Voica, să iniţieze, în parteneriat, un proiect ce vizează siguranţa în trafic. Iniţiativa sa, însă, a fost tratată cu dispreţ de Voica, care i-a trimis un răspuns vag şi lipsit de sens, dovedind, astfel, că problemele cu care se confruntă vâlcenii în trafic şi numărul mare de accidente produse în judeţul Vâlcea nu-l interesează.

Iniţiativă lăudabilă

Preocupat de poluarea cauzată de maşinile vechi şi de uşurinţa cu care anumiţi funcţionari trec cu vederea neregulile autovehiculelor, dându-le girul, la inspecţia tehnică, să circule pe străzile judeţului, preşedintele FJT Vâlcea, Ovidiu Udrescu, şi-a manifestat dorinţa de a iniţia un proiect alături de Poliţia Rutieră Vâlcea. În scrisoarea de intenţie pe care a trimis-o şefului de la Rutieră de atunci, Ilie Voica, preşedintele FJT îi propune încheierea unui parteneriat, care să cuprindă I.P.J. Vâlcea şi Registrul Auto Român şi care să aibă mai multe obiective. Printre acestea se numără identificarea în trafic a autoturismelor care poluează mediul sau care pot fi un real pericol pentru trafic, înfiinţarea unui dispecerat, crearea unui site interactiv, precum şi verificarea staţiilor care efectuează inspecţiile tehnice periodice şi care nu respectă normele privind siguranţa rutieră şi poluarea şi retragerea licenţei de funcţionare a acestora. „Se observă că la nivelul judeţului Vâlcea, cât şi la nivelul municipiului Rm. Vâlcea numărul maşinilor care circulă pe străzi este într-o continuă creştere. Vorbim aici de maşini aduse din străinătate care nu mai respectă normele de poluare, dar şi de maşinile vechi româneşti (automobile Dacia produse înainte de anii ’90, autobuze, tractoare, camioane etc.). Din cauza acestor maşini, care sunt depăşite din punct de vedere tehnic şi uzate moral, aerul municipiului şi al judeţului nostru are numai de suferit. Se ştie că majoritatea acestor maşini trec inspecţia tehnică periodică datorită ignoranţei unor funcţionari şi a lărgimii buzunarelor acestora, care pentru ceva bani în plus lasă aceste autovehicule să circule fără să conştientizeze că acestea sunt adevărate pericole pe 4 roţi (amintim cu regret accidentul din Bulgaria produs în data de 28.05.2009 în care şi-au pierdut viaţa 16 oameni datorită faptului că unui autobuz care avea 30 de ani vechime nu i-au mai ţinut frânele – culmea fiind că acest autobuz trecuse inspecţia tehnică periodică). Ţinta proiectului – reducerea poluării şi a accidentelor rutiere provocate de maşinile nesigure” – se arată în scrisoarea de intenţie trimisă către şeful Poliţiei Rutiere.

Dezinteres cras

 

La scurt timp după trimiterea scrisorii de intenţie a venit şi răspunsul conducerii Poliţiei Judeţene, care a refuzat categoric orice fel de asociere, motivându-şi decizia printr-un şir lung de aberaţii. Dovedind că siguranţa în trafic a vâlcenilor nu-l preocupă prea tare, şeful Poliţiei Rutiere, Ilie Voica, a susţinut sus şi tare că toate obiectivele propuse de Ovidiu Udrescu sunt în vederea sa de mult timp. „Ca urmare a scrisorii dumneavoastră de intenţie nr.12 /14.05.2010 în care propuneţi încheierea unui parteneriat între I.P.J. Vâlcea, Registrul Auto Român şi A.D.T. Vâlcea vă comunicăm faptul că instituţia noastră este preocupată de siguranţa participanţilor la trafic. Un astfel de parteneriat este benefic pentru siguranţa participanţilor la trafic, iar din punctul de vedere al Serviciului Rutier activităţile prevăzute de dumneavoastră sunt deja în atenţia noastră” – scrie în răspunsul Poliţiei.

Cu toate acestea, însă, rezultatele nu se văd. Asta pentru că numărul maşinilor vechi ce poluează este într-o continuă creştere, iar punctele de control în trafic sunt din ce în ce mai rar. Mai mult decât atât, accidentele rutiere s-au înmulţit în judeţul Vâlcea, iar măsuri de prevenire sunt tot mai rare.

CLAUDIA STANCIU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul
Articolul precedentAcționarii Oltchim refuză să facă jocurile PCC SE
Articolul următorPrim procurorul Trancă a fost ” vizitat” de hoți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.