Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Poliţia Vâlcea ascunde „bilanţul real” de ochii opiniei publice

SUMAR. Dacă în trecut ne-am obişnuit cititorii să le prezentăm de fiecare dată un bilanţ al Poliţiei Vâlcea cu bune şi rele, anul acesta, la fel ca-n ultimii 2-3 ani, activitatea poliţiştilor este evidenţiată succint, fiind scoase în evidenţă doar „meritele”, iar lucrurile negative ascunse sub preş de ochii vâlcenilor.      

Aşa cum ne-au obişnuit în ultimii ani, poliţiştii vâlceni şi-au prezentat activitatea pe anul ce a trecut în spatele unor uşi închise, departe de ochii vigilenţi ai presei şi ai opiniei publice. Nu ştim de ce se tem oamenii legii din judeţul Vâlcea, însă în mod cert au ceva de ascuns, ei trimiţând doar o parte din bilanţul pe anul 2012 şi aceea atent aleasă, ce scoate în evidentă, normal, numai lucrurile pozitive din Poliţia Vâlcea. Corupţia din IPJ Vâlcea nu este evidenţiată, mai ales că anul trecut au fost arestaţi doi poliţişti vâlceni. Este vorba de ofiţerul de poliţie judiciară Sorin Văduva şi de agentul şef adjunct de poliţie Lucian Nicolae Traşcă, ambii fiind prinşi în flagrant în timp ce primeau mită. Nici abaterile poliţiştilor nu sunt menţionate în bilanţul trimis presei, deşi în urmă cu câţiva ani aceste lucruri le puteai afla chiar de la inspectorul – şef cu ocazia prezentării bilanţului. Dar, sigur, aceste lucruri nu trebuie să ajungă la urechile vâlcenilor, pentru că ar pune conducerea IPJ Vâlcea într-o postură ingrată şi tocmai de aceea presa este ţinută afară la bilanţul Poliţiei.

Ba mai mult, nu trebuie să se ştie nici faptul că Vâlcea ocupă un loc fruntaş pe ţară când vine vorba de loviri şi alte violenţe, iar la infracţiunile săvârşite cu violenţă ocupăm locul 30 la nivel naţional. De asemenea, la tâlhărie, vâlcenii ocupă locul 28 la nivelul ţării, cu 16 infracţiuni la 100.000 de locuitori. Aşadar, anul trecut s-au înregistrat nu mai puţin de 2.448 de loviri şi alte violenţe, 4.776 de furturi, 1.267 de distrugeri şi 979 de ameninţări.

În ceea ce priveşte criminalitatea economico-financiară, I.P.J. Vâlcea ocupă locul 21 pe ţară, iar  la nivelul judeţului au fost sesizate un număr de 2.214 infracţiuni şi a fost începută urmărirea penală în cazul a 1.265 infracţiuni. Aici ne mai anunţă poliţiştii vâlceni că au fost soluţionate 17 dosare penale complexe, în care au fost învinuite 30 de persoane şi totodată au fost declinate 13 dosare către DNA, în care au fost cercetate 29 de persoane.

CLAUDIA STANCIU