Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Plită electrică sau aragaz clasic, care este alegerea optimă?

Orice bucătărie în care se gătește constant are nevoie de un aparat pentru gătit, acesta fiind de regulă reprezentat fie de aragaz sau fie de plita incorporabilă. Între acestea se dau mari bătălii ori de câte ori o persoană își dorește dotarea bucătăriei cu un aparat pentru gătit.

Fiecare dintre noi ne dorim să facem doar alegeri inspirate ori de câte ori facem cumpărături, așa că în acest articol am decis să punem plitele electrice și aragazele clasice față în față, pentru a descoperi care alegere este mai avantajoasă.

Dacă și tu oscilezi între aceste două opțiuni, atunci informațiile din acest articol sigur te vor ajuta să faci o alegere inspirată.

Care sunt motivele pentru care ai putea alege o plită electrică?

Înainte de toate, principalul avantaj al plitelor electrice este designul foarte atrăgător al acestora. În general, plitele electrice se remarcă cu un aspect foarte elegant și modern, așa că într-o bucătărie amenajată în acest stil se potrivesc de minune.

În schimb, aragazele clasice au un design mai greu de integrat în decorul unei bucătării moderne, iar de aceea le-ai putea evita.

Mai mult decât atât, o plita electrica este mult mai ușor de întreținut, majoritatea modelelor fiind realizate din materiale foarte simplu de curățat.

Gătitul este o reală plăcere atunci când folosești o plită electrică, deoarece poți controla cu precizie temperatura folosită și ai la dispoziție diverse tehnologii ce te pot ajuta să obții rezultate grozave ori de câte ori prepari un nou fel de mâncare.

De asemenea, dacă nu obișnuiești să gătești la cuptor, atunci ai un motiv în plus pentru a alege să folosești o plită electrică, deoarece aceasta nu te va obliga să cumperi și un cuptor. Fiind un aparat incorporabil, poate fi instalat cu ușurință chiar și în bucătăriile mici, aceasta ajutându-te să câștigi spațiu.

Vei putea folosi aproape orice tip de vase, iar singurul inconvenient este prețul puțin mai mare pe care plitele electrice îl au, în comparație cu aragazele clasice. Cu toate acestea, dacă vei decide să cumperi o plită electrică din oferta Demax, te vei convinge imediat că a fost o idee excelentă.

Merită să cumperi un aragaz clasic?

Cu siguranță, da. Dacă nu ai un buget mare, nu vrei să te complici cu funcții și tehnologii complexe, iar designul nu reprezintă o prioritate pentru tine, atunci poți comanda un aragaz clasic fără a sta pe gânduri.

În primul rând, cuptorul este o dotare care nu îți va lipsi, iar prețul accesibil pe care cel mai probabil că îl vei plăti va fi aspectul ce te va convinge că merită să optezi pentru achiziționarea unui aragaz clasic.

Vei obține mâncăruri gătite perfecte, fără prea mult efort și mai ales fără prea multe bătăi de cap, iar instalarea aragazului va fi foarte ușor de realizat.

Simplitatea de utilizare este un alt avantaj de care te vei bucura folosind un aragaz clasic.

Indiferent care este opțiunea pe care ai decis să o alegi, pe Demax.ro vei găsi aparatele electrocasnice de o bună calitate, pe care le poți comanda fără a sta pe gânduri, deoarece știi că te vor surprinde cu performanțe remarcabile la un preț corect.