Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Patru primari au fost suspendaţi din funcţie pentru biciclism politic

DECIZIE. În data de 14 mai 2012, la iniţiativa a nouă consilieri locali din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu a fost demis din funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar al localităţii Mihăeşti. Motivaţia schimbării sale a fost aceea că Bărzăgeanu a fost ales consilier local din partea PIN, ulterior viceprimar, iar după decesul primarului Nicoale Stănică, i-au fost delegate atribuţiile specifice funcţiei de primar.

Constantin Bărzăgeanu şi-a înregistrat candidatura pentru funcţia de primar din partea PDL şi, în mod normal, potrivit legii, trebuie să se ia act de încetarea de drept a mandatului, înaintea expirării duratei normale a mandatului de consilier prin schimbarea formaţiunii politice. Deşi CL a solicitat secretarului comunei hotărârea, acesta a refuzat susţinând că nu o poate înregistra, din raţiuni pe care nu a reuşit să le explice. Urmare a refuzului secretarului de a înregistra cererea, consilierii locali au trimis prefecturii o adresă prin care-l acuzau pe secretar de abuz în serviciu.

Trebuie spus că zilele trecute, prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, a emis trei ordine prin care se constată de drept, înaintea expirării duratei normale, încetarea mandatelor primarilor: Aurelian Cornoiu, Lăpuşata, Nicolae Stănişor (Mateeşti) şi Ion  Toma (Laloşu), ca urmare a faptului că aceştia şi-au pierdut drepturile electorale prin migrarea la alte partide politice. „Actele au fost emise în conformitate cu prevederile art.15 alin.2 lit.g şi art.16 alin.1 din Legea nr.393/2004, privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu prevederile art.8 alin.2 din Legea partidelor politice nr.14/2003, cu modificările ulterioare şi vor fi comunicate în cel mai scurt timp lui Cornoiu Aurelian, Nicolae Stănişor şi Ion Toma, Consiliilor Locale din localităţile Lăpuşata, Mateeşti şi Laloşu, Consiliului Judeţean Vâlcea, Autorităţii Electorale Permanente şi Ministerului Administraţiei şi Internelor”, se precizează în comunicatul de presă al Prefecturii Vâlcea.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU