Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PĂCAT: În plin sezon, pârtia TRANSALPINA SKI RESORT rămâne închisă, dar Primăria Voineasa organizează bal pentru localnici

Deşi în judeţul nostru se află cel mai mare domeniu schiabil din România, pârtia Transalpina Ski Resort, aflată sub administraţia Primăriei Voineasa, a rămas închisă. În timp ce în staţiunile vecine de pe Transalpina au fost mii de turişti, în localităţile vâlcene Voineasa, Obârşia Lotrului şi Vidra a fost pustiu. Dar… în loc să găsească soluţii pentru deschiderea pârtiei, autorităţile din Voineasa au preferat să organizeze un bal pentru localnici de Crăciun.

Şefii de la primăria Voineasa şi cei care conduc judeţul Vâlcea ar trebui să mai lase Facebook-ul şi să se ocupe cu adevărat de problemele judeţului. Arată a incompetenţă faptul că cel mai mare domeniu schiabil este închis, iar Vâlcea pierde enorm de mult în această perioadă. Răspunde cineva pentru această lipsă crasă de responsabilitate?

Deschiderea pârtiei ar fi însemnat aducerea unor venituri consistente în visteria comunităţii şi a întregului judeţ. Porţiunea dintre staţiunea gorjeană şi Obârşia Lotrului, până la Şugag (Alba – Iulia), a fost închisă oficial circulaţiei, de la 1 noiembrie până anul viitor la 31 mai.

Construit la 2.000 de metri altitudine, într-o zonă de o frumuseţe aparte, în care zăpada se poate menţine şase luni pe an, domeniul schiabil de circa 10 kilometri, cel mai mare din România, a fost exploatat în iarna trecută numai trei luni şi jumătate (din 5 ianuarie 2017 până în data de 17 aprilie 2017).

„Cum este posibil… În jurul judeţului Vâlcea se schiază în toate staţiunile montane… la Transalpina Ski Resort nu se poate. Conducerea PSD a Primăriei Voineasa şi a Consiliului Judeţean Vâlcea nu sunt în stare să gestioneze această situaţie. În stilul acesta au condus judeţul… astfel au condus şi ţara în ultimii 27 de ani… şi vedeţi unde s-a ajuns. Cum să dea înainte judeţul dacă ei nu pot rezolva chestii relativ simple…”; „La Vidra- Transalpina Ski Resort bate vântul. Primăria Voineasa, super profesionişti la adus vântul în staţiune” sunt numai câteva din reacţiile turiştilor.