Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Organizarea la locul de munca vă ajută să deveniți mai productivi

Organizarea este extrem de importantă atât la locul de muncă, precum și în viața în general dacă vă doriți rezultate mai bune. Există și persoane pentru care doar gândul de a face curățenie și de a se organiza mai bine, poate fi descurajant, însă, beneficiile unei mai bune organizări sunt extrem de importante pentru a ajunge să obțineți acele rezultate mai bune, în special la job.

Indiferent dacă organizarea este sau nu unul dintre punctele dumneavoastră forte, acesta este un obicei pe care ar trebui să capete toată lumea. Dacă la job ați întârziat vreodată cu îndeplinirea unui task pentru că nu ați putut găși un document important sau dacă întârziați frecvent la întâlniri sau ați ratat un termen limită important, ar trebui să puneți mai mult accent pe organizare.

Care sunt cele mai importante beneficii de care vă puteți bucura fiind mai bine organizați?

Creșterea productivității – Menținându-vă organizați, veți economisi timp în căutarea lucrurilor și veți avea mai mult timp pentru a lucra la sarcini importante. Deoarece o mai bună organizare poate îmbunătăți fluxul de comunicare între dumneavoastră și cei din jur, puteți, de asemenea, să vă faceți echipa mai productivă. La urma urmei, o comunicare mai bună duce la rezultate mai bune.

Reduceți nivelul de stres – Sunteți în situația în care trebuie să găsiți un document vechi de câteva luni sau chiar ani? Dacă lucrurile sunt organizate și etichetate bine, localizarea documentului necesar ar trebui să fie floare la ureche. Astfel, nu veți pierde timp și nici nu vă veți stresa având multe alte sarcini de îndeplinit, deoarece veți știi exact ce să căutați și unde să căutați. Câteva simple cutii de arhivare precum sunt cele disponibile pe Zenon.ro, cu siguranță vă pot ajuta mult mai mult față de cum v-ați putea imagina. Există extrem de multe articole de birotică și papetărie care vă pot ajuta în organizarea lucrurilor de zi cu zi la locul de muncă, articole care cu siguranță nu trebuie să vă lipsească daca lucrați la birou.

O gestionare mai bună a timpului – Organizarea și punctualitatea merg mână în mână. Luați în considerare faptul că vă puteți organiza mai bine viață în general, nu doar aspecte care țin de locul de muncă, și veți avea foarte mult de câștigat.

Vă puteți asigura că respectați termenele limită – Când sarcină după sarcină încep să se acumuleze, va deveni extrem de ușor să greșiți sau să uitați lucruri mai mici pe care trebuie să le duceți la bun sfârșit. Nu ratați un termen limită important pentru un proiect, deoarece puteți avea de pierdut, în special dacă vă aflați în situația de a dori o promovare sau o mărire de salariu. Setați alerte de calendar, astfel încât să nu mai ratați niciodată un termen limită – sau mai bine zis, surprindeți-vă managerul și finalizați sarcina înainte de program.

Putem să cădem cu toții de comun acord că acestea sunt câteva beneficii destul de importante – dar de unde putem începe dacă ne aflăm într-o situație în care nu stăm foarte bine cu organizarea?

Biroul

Începeți prin a scăpa de orice hârtie care poate fi reciclată și care nu mai este folositoare. Aceasta este de obicei cea mai mare parte a dezordinei de pe biroul unei persoane. Dacă un document conține informații confidențiale, asigurați-vă că îl veți distruge, mai degrabă decât să îl reciclați, deoarece puteți avea probleme. Pentru toate celelalte documente pe care considerați că este important să le păstrați, creați un sistem de arhivare, utilizând dosare din carton de exemplu și etichetațile astfel încât să știți cu exactitate ce se afla în interior. Sortați lucrurile în funcție de, de proiect, în ordine alfabetică, în funcție de dată sau în orice al mod doriți. Important este să știți ce și unde se afla în cazul în care aveți nevoie de un document.

Fișierele din computerul dumneavoastră

Dacă lucrați pe un computer toată ziua, vă recomandăm să vă asigurați că fișierele sunt organizate într-un mod care vă va facilita localizarea rapidă a unui element. Fiți specific în ceea ce privește numele fișierelor, astfel încât să puteți efectua o căutare ușoară pentru un anumit articol atunci când vă grăbiți. Acest lucru poate să nu pară mare lucru, dar poate economisi timp enorm. Pentru cei care lucrează într-un birou cu colegii lor, este posibil să aveți un fel de sistem partajat de drive/file care este accesibil de către întreaga companie. După cum am menționat, organizarea fișierelor este esențială, dar devine și mai necesară atunci când colegii se bazează unii pe alții pentru a rămâne organizați.

Mașină de servici

Pentru cei care au un loc de muncă ce presupune un timp îndelungat petrecut la volan, cu siguranță aveți nevoie de o mașină curată și bine organizată. Veți dori să puteți găși rapid articole în timp ce lucrați, așa că încercați să organizați cu grijă toate uneltele și obiectele de care aveți nevoie în vehicul pentru a evita dezordinea, care poate duce la pierderea sau plasarea greșită a obiectelor.

Pentru acele persoane care lucrează în special la birou și au nevoie de diverse articole în scopul de a se organiza mult mai bine, profesioniștii de la Zenon.ro sar în ajutorul dumneavoastră. Aici puteți găsi o gamă extrem de variată de articole de birotică și papetărie, topuri de hârtie, pixuri și creioane, organizatoare pentru dosare și articole de scris, bibliorafturi, suporți pentru pixuri și creioane, capsatoare, perforatoare, folii de plastic pentru documente, inclusiv table magnetice care vă pot ajuta să organizați mai bine o prezentare, și lista poate continua.