Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

O persoană cu handicap din VÂLCEA, ţinută în lanţuri la Berevoeşti

Una dintre victimele ţiganilor torţionari de la Berevoeşti este o persoană cu handicap din judeţul Vâlcea, susţine Nicolae Badea, directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Vâlcea. Este vorba despre un bărbat de 29 de ani, iar directorul DGAPC Vâlcea a declarat că va fi preluat de urgenţă într-un centru pentru adulţi.

„O să-l preluăm într-un centru pentru adulţi. După ce se va face audierea la Procuratură, o să-l ducem într-un centru din cadrul DGASPC Vâlcea, mai exact la Băbeni”, a declarat directorul Nicolae Badea.

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT au făcut mai multe percheziţii în comuna argeşeană Berevoeşti, unde au descoperit cinci victime, trei bărbaţi şi doi minori cu vârsta de 10 şi 12 ani, bătuţi, înfometaţi şi ţinuţi în lanţuri. Peste 40 de percheziţii au avut loc în satul Gămăceşti din comuna Berevoeşti, judeţul Argeş, pentru destructurarea mai multor grupuri infracţionale organizate specializate în infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori. Victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri sau chingi sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu poată fugi.

Stăpânii de sclavi din Berevoeşti rămân în arest! 10 dintre ei sunt în arestul IPJ Vâlcea

Inculpaţii din dosarul „Berevoeşti” rămân în arest, ca urmare a deciziei Curţii de Apel Piteşti, care a respins în data de 19 iulie 2016 contestaţiile depuse de infractori. 10 din cei 37 de inculpaţi în dosarul de sclavie se află în arestul IPJ Vâlcea, iar restul sunt încarceraţi în aresturile de la Argeş, Olt, Dâmboviţa, dar şi arestul poliţiei capitalei. Iniţial, Curtea de Apel Piteşti urma să judece contestaţiile la arestarea preventivă a doar 17 dintre suspecţi, însă, în urma unei decizii a Camerei de Consiliu, în sala de judecată au fost aduşi toţi cei 37 de inculpaţi, iar judecătorii au decis să respingă contestaţiile tuturor.

Tribunalul Argeş a emis, la sfârşitul săptămânii trecute, mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele a 37 dintre 38 de inculpaţi din dosar, iar Maria Furdui, o femeie în vârstă de 52 de ani, a primit arest la domiciliu, fiind dependentă de dializă. Pe tot parcursul procesului, rudele inculpaţilor au stat în faţa Curţii de Apel din Piteşti.