Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

NU MAI PRĂDAȚI rafturile cu mâncare din supermarketuri! Spălați-vă pe mâini cu săpun!

La conferința de presă de la Prefectura Vâlcea pe tema măsurilor de prevenție împotriva noului coronavirus, alături de prefectul Tiberiu Costea, au mai participat directorul DSP Vâlcea, dr. Lorena Mărgăritescu, directorul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, dr. Dan Ponoran, inspectorul șef al IȘJ Vâlcea, Andra Bică, un reprezentant al ISU Vâlcea și directorul AMbulanței Vâlcea, Dan Pădureanu.
Prefectul Costea a fîcut un apel la calm, anunțând că pe teritoriul județului Vâlcea nu există niciun caz de contaminare cu coronavirus.
”Am observat o mare agitație din partea populației de aceea țin să fac câteva precizări. NU e cazul să luați cu asalt rafturile de conserve și mâncare. Avem capacitatea de a gestiona această situație. Deocamdată, am luat toate măsurile impuse de situație. Toți cetățenii din Vâlcea trebuie să știe că nu au motive de teamă. trebuie respectate cele 10 reguli instituite de Ministerul Sănătății. Avem situația sub control”, susține prefectul Tiberiu Costea.

”Sper să crească consumul de apă caldă și săpun” – dr. Dan Ponoran

Medicul Dan Ponoran, managerul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, a declarat că la spital s-au luat toate măsurile. Există un salon special, dotat cu echipamente de intervenție necesare.
”Nu există motive de panică. Ultimele date în materie de Coronavirus vorbesc de 79.561 de cazuri la nivel mondial, cu o mortalitate de 2.619. Adică 3, 3 la sută, cam cât gripa sezonieră. Important de știut mai este și faptul că nu există niciun caz de deces la copii cu vârste sub 9 ani.
De asemenea, mai vreau să precizez că în spital vom lua măsuri, pentru reducerea drastică a orelor de vizită. Vorbim doar de o oră de vizită în spital și un singur aparținător pentru un pacient.
Nu cred că e cazul să ne isterizăm și să golim magazinele. O igienă corespunzătoare vă ferește atât de gripa sezonieră, cât și de coronavirus. Sper să crească consumul de apă caldă și săpun”, a concluzionat Dan Ponoran.

10 reguli de urmat, transmise de Ministerul Sănătății

1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
3. Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
4. Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
5. Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
7. Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
8. Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
10. Animalele de companie nu transmit coronavirus.

CORONAVIRUS ÎN CIFRE:

• 99,2% dintre cazurile de infecție cu coronavirus sunt în China!
• Din 78.817 îmbolnăviri, numai 634 sunt înafara Chinei.
• În restul planetei sunt înregistrate 0,8% din numărul total de îmbolnăviri, nici măcar 1 la sută.
• 23.266 este numărul vindecărilor complete după infectația cu coronavirus.
• Europa numără o bună parte dintre vindecați în Germania, Marea Britanie, Italia, Finlanda, Belgia, Spania. Despre asta aproape că nu ați auzit, nu-i așa? Sunt informații oficiale confirmate de OMS si CDC.
• În 97% din cazuri boala se manifestă ca o răceală: curge nasul, niște dureri în gât și puțină tuse.
• Restul de 3 la sută fac forme grave, pneumonii cu complicații, dar e vorba de grupele de vârstă 60-70-80 de ani, cel mai mare risc avându-l cei care suferă de diabet sau boli de inimă.
• Rata mortalității în infecția cu coronavirus este de 2,5-3%, iar SARS a avut o rată de mortalitate de 10%.
• Panica stârnită de știrile despre coronavirus fac să pară că suntem în război biologic ceea ce e fals.
• Organizatia mondială a sănătății numește această isterie care poate fi mai dramatică decât înfecția fiindcă stârnește lupte cu bâte și topoare (Ucraina), infodemie – epidemia de informații alarmiste.