Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Nu aş vrea ca poliţiştii vâlceni să se transforme în agenţi electorali”

• Avertismentele prefectului Ungureanu

REPROŞURI. Prefectul Petre Ungureanu a lansat un atac fără precedent la adresa poliţiştilor vâlceni, pe care i-a avertizat că-şi vor pierde locurile de muncă pentru că „nu şi-au ţinut cascheta pe cap”. El nu s-a oprit aici, reproşându-le oamenilor legii că, în campaniile electorale trecute, unii dintre ei s-au transformat în agenţi electorali. „Am avut ocazii în care colegi de-ai dvs. aveau şorţuleţ, vestă şi tot ce le trebuie pentru partidul care era la putere în comuna respectivă. Nu vă înjosiţi şi rămâneţi demni pentru că toate vin şi pleacă, numai onoarea rămâne” – a spus prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu.

Evenimentul organizat de Ziua Poliţiei la Teatrul „Anton Pann” din Rm. Vâlcea se anunţa a fi unul liniştit, până a lua cuvântul prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, care, prin speech-ul său a creat rumoare în sală, dar şi nemulţumiri. Prefectul, aşa cum ne-a obişnuit de când se află în funcţie, nu s-a putut abţine să nu se dea în stambă, dându-se mai deştept şi mai frumos decât toţi ceilalţi reprezentanţi ai instituţiilor din judeţului nostru. La începutul discursului său, însă, Ungureanu a susţinut că are o colaborare bună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, criticând în schimb vechile conduceri ale acestei instituţii, asupra cărora susţine că planează suspiciunea de corupţie pentru că „erau iuţi de mână”. În sală se aflau, bineînţeles, şi foşti inspectori şefi ai IPJ Vâlcea. „Felicit echipa de conducere a IPJ Vâlcea. Avem profesionişti şi oameni cu care se poate vorbi. Dacă au fost probleme de-a lungul timpului au fost pentru că unii se credeau mai deştepţi decât alţii, unii erau mai iuţi de mână decât alţii sau alţii mai grozavi decât ceilalţi. Eu am avut norocul să ajung în fruntea Prefecturii Vâlcea în acest moment în care şefii structurilor militare din judeţul Vâlcea vorbesc aceeaşi limbă ca şi mine şi, de aceea, avem o bună colaborare. Nimeni nu a încercat să pună piciorul pe grumazul celuilalt şi a fost bine aşa. Am reuşit să fac faţă unor situaţii delicate pentru că aţi fost lângă mine” – a declarat prefectul Petre Ungureanu.

Ameninţaţi cu restructurările

Mai apoi, reprezentantul Guvernului în Vâlcea, pe un ton ameninţător, le-a reamintit poliţiştilor că, în curând, vor avea loc o serie de restructurări la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, iar unii dintre ei îşi vor pierde posturile ca o consecinţă a faptului „că nu şi-au ţinut caschetele pe cap”. Atacul prefectului Ungureanu nu s-a oprit aici, însă, el reproşându-le oamenilor legii din Vâlcea că în campaniile electorale trecute, unii dintre ei s-au transformat în agenţi electorali. El i-a avertizat pe această cale să-şi păstreze demnitatea. „Suntem într-o perioadă în care se pune bază pe profesionalism. Veţi trece inerent, ca şi alte instituţii, printr-un fenomen dureros, acela al reducerilor de personal. Pe de altă parte, este şi perioada în care, ca şi toamna frunza, cascheta cade că nu mai suportă. Este şi perioada în care toţi cei care nu au fost în stare să-şi ţină cascheta pe cap şi capul pe umeri acum nu ar mai trebui să se plângă. Deşi este dureros să te desparţi de un coleg sau subaltern, atunci este bine să se întrebe şi ei de ce au fost «aleşi». Ştiu frământările conducerii IPJ Vâlcea pentru că discutăm zilnic despre problemele poliţiştilor vâlceni. Cu toate acestea nu vreau să ratez ocazia, pentru că ne apropiem de alegeri, să vă rog să ne folosim de experienţa pe care am avut-o în alegerile trecute şi să nu avem probleme majore. Nu aş vrea ca subalternii dvs. să se transforme în agenţi electorali. Trebuie să ştim cu toţii că suntem angajaţi ai Guvernului României şi vă reamintesc că partidele se succed, prefecţii vin şi pleacă, preşedinţii de CJ şi primarii la fel. Nu vă căsătoriţi, nu vă încuscriţi cu politicienii. Am avut ocazii în care colegi de-ai dvs. aveau şorţuleţ, vestă şi tot ce le trebuie pentru partidul care era la putere în comuna respectivă. Nu vă înjosiţi şi rămâneţi demni pentru că toate vin şi pleacă, numai onoarea rămâne” – a mai spus prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu.

CLAUDIA STANCIU