Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

NEWS ALERT: Cinci focare de COVID-19 în Vâlcea! VEZI AICI unde sunt

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, până la data de 17 iulie, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei, 203 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, în prezent, în unitățile sanitare dedicate din județ fiind internate 43 de persoane diagnosticate pozitiv.

Menționăm că la această dată, în județ, sunt cinci focare de COVID-19. Două dintre acestea sunt în centre de asistență și îngrijire aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (Centrul Zătreni cu 77 persoane diagnosticate pozitiv și Centrul Bistrița cu 18 persoane diagnosticate pozitiv), iar alte trei focare sunt la agenți economici din județ, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus dintre angajații acestora fiind de 17.

DSP Vâlcea a efectuat anchetele epidemiologice în toate aceste focare și a dispus măsuri de prevenire și limitare a răspândirii SARS-CoV-2 precum: dezinfecția spațiilor, purtarea de către angajați a echipamentului de protecție în timpul programului de lucru, spălarea cât mai des a mâinilor cu apă și săpun/dezinfecția tegumentelor cu produse pe baza de alcool, recomandarea de izolare la domiciliu a contacților apropiați; efectuarea triajului epidemiologic zilnic la intrarea în tura de lucru; păstrarea distanței sociale pe cât posibil între angajați în timpul serviciului.

Pentru focarele din cele două centre de asistență și îngrijire aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au fost făcute și recomandări specifice numărului crescut de cazuri și specificului pacienților internați.

În ultimele zile a fost confirmat un caz pozitiv și la Serviciul de Ambulanță Vâlcea, contact direct cu un cadru medical de la Spitalul Județean Vâlcea confirmat pozitiv în această săptămână. DSP Vâlcea a dispus următoarele măsuri în acest caz: dezinfecția spațiilor; testarea personalului care a fost contact apropiat cu cazul confirmat; persoanele care au fost
contact apropiat cu cazul pozitiv au primit recomandare de izolare la domiciliu; distanțarea pe cât posibil a personalului în timpul programului de lucru.

De asemenea, o persoană confirmată cu COVID-19 în ultimele zile face parte din personalul unei primării din județ. Starea de sănătate a acesteia este stabilă momentan, motiv pentru care a optat pentru autoizolare la domiciliu.

Având în vedere creșterea numărului de îmbolnăviri în județ, facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să respecte cu rigurozitate măsurile de protecție sanitară și pe cele de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pe toți cei din jur.

Conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum și îndemnarea în mod respectos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună putem depăși această perioadă.