Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ministrul Turismului şi primarul Rădulescu au semnat un contract de 21,9 milioane lei

IMPLICARE. Vizită fulger în judeţul Vâlcea a ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului marţi, 10 aprilie a.c. Cristian Petrescu a poposit câteva ore la Primăria Râmnicului, iar mai apoi a mers să vadă stadiul lucrărilor de la pârtia de la Obârşia Lotrului.

La Primăria Râmnicului, ministrul Turismului, Cristian Petrescu, a semnat, alături de primarul Romeo Rădulescu, contractul de finanţare al proiectului „Amenajare şi modernizare strada Aurelian Sacerdoţeanu şi strada Patriarh Justinian Marina”. Proiectul, în valoare totală de aproximativ 21,9 milioane lei, va avea o perioadă de implementare de 14 luni, iar de execuţie de doar 9 luni. Prin aceste lucrări, primarul Romeo Rădulescu intenţionează să fluidizeze traficul prin asfaltarea şi refacerea a 3.275 metri de drum şi trotuar şi plantarea unor pomi de protecţie pe marginea drumului. Ministrul Cristian Petrescu s-a arătat încântat de vizita în municipiul Rm. Vâlcea şi de proiectele ce se vor realiza. El a precizat că scopul Ministerului Turismului este acela de a ajunge la un grad de absorbţie de minimum 35%. „La Rm. Vâlcea am semnat ultimul proiect pe Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Despre acest proiect vreau să vă spun că beneficiarii acestuia vor fi aproximativ 50.000 de oameni din municipiul Rm. Vâlcea, cărora li se va îmbunătăţi nivelul de trai. De altfel, ştiu că vor mai fi depuse încă patru proiecte de către Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, care vor ajuta la dezvoltarea oraşului dumneavoastră. Sper să se întâmple acest lucru cât mai curând, pentru a le aproba cât mai repede şi să le putem implementa. Contractarea şi absorbţia fondurilor europene este principalul obiectiv al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Ne-am propus ca în acest an să încheiem contractarea, deşi exerciţiul financiar se încheie în 2013 pe tot ce înseamnă fonduri europene la Ministerul Dezvoltării pe Programul Operaţional Regional şi sper să ajungem la un grad de absorbţie de minimum 35%” – a declarat ministrul Turismului, Cristian Petrescu.

Petrescu, responsabil de la centru de PDL Vâlcea

Un alt motiv al vizitei ministrului Turismului la Vâlcea este acela că a fost desemnat de conducerea centrală a PDL ca responsabil de organizaţia judeţeană. Este bine cunoscut faptul că PDL Vâlcea a rămas de curând fără o parte din membrii săi, plecând spre USL şi UNPR mai mulţi primari şi consilieri locali municipali. Cristian Petrescu a mărturisit că vor trebui să ia măsuri pentru obţinerea unui procent bun la alegerile locale, susţinând însă că rămân stabilite candidaturile lui Romeo Rădulescu şi Dorel Jurcan la Primăria Râmnicului, respectiv la Consiliul Judeţean Vâlcea. „Este prima luare de contact cu organizaţia judeţeană a PDL Vâlcea şi sper să mă edific în curând asupra problemelor. Din câte ştiu, candidaturile lui Dorel Jurcan şi Romeo Rădulescu sunt bătute în cuie. Evident, până la depunerea candidaturilor oficiale se mai pot întâmpla multe lucruri, poate nu legate de cei doi, dar de alte persoane. Cum vă spuneam însă, nu am toate datele organizaţiei şi cunosc doar conducerea, nu şi ceilalţi colegi. Acum vom lua primul contact şi vom vedea ce se poate face, cum se vor definitiva listele de candidaţi. Rămâne de văzut ce măsuri vom lua în aşa fel încât PDL să obţină un procent cât mai mare la alegeri. Depinde foarte mult de organizare şi de candidaţi” – a spus ministrul PDL, Cristian Petrescu.