Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ministrul Transporturilor, în inspecție pe DN 7, acolo unde porțiune din drum s-a desprins

Vizită fulger a ministrului Transporturilor, Lucian Bode, chiar de Ziua Femeii, pe DN 7, acolo unde unde o porţiune de câţiva metri de sub drum s-a desprins, iar râul Olt riscă să provoace stricăciuni mult mai mari
Reparaţia va dura aproximativ o lună, însă soluţia cea mai bună este construirea autostrăzii Pitesti-Sibiu.
În apropiere de localitatea Câineni, pe sensul de mers Vâlcea-Sibiu, peretele de sprijn al şoselei s-a prăbuşit, iar asfaltul s-a crăpat vizibil. Circulaţia în zonă este dirijată alternativ pe un singur sens de mers.
Ministrul Lucian Bode i-a solicitat şefului Direcţiei naţionale de drumuri şi poduri Craiova să supravegheze personal refacerea porţiunii afectate din DN 7.
Din estimările specialiştilor, reparaţia ar putea dura însă aproximativ o lună. În aest timp, şoferii care tranzitează drumul trebuie să se înarmeze cu răbdare şi să ia în calcul minute bune de întârziere, odată ce lucrările de reparaţie în zona vor fi demarate.
Lucian Bode: ”Este o prioritate a noastră siguranța participanților la trafic, indiferent de porțiunea de drum pe care se deplasează. Toate lucrările care se vor face pe acest drum național trebuie să respecte procedurile legale, dar și standardele de siguranță și calitate”
Ministru Lucian Bode i-a solicitat șefului DRDP Craiova să supravegheze personal refacerea porțiunii afectate din DN 7 de la km 238+100

În urma afectării drumului național DN 7 la km 238+100, în zona localității Câineni, de prăbușirea zidului de sprijin, ministrul Lucian Bode s-a deplasat, astăzi, 8 martie 2020, la fața locului pentru a verifica situația și a solicita refacerea părții carosabile afectate, cât mai repede cu putință.
Ministrul Lucian Bode a subliniat, în cadrul discuțiilor purtate cu toți factorii implicați, dar mai ales cu reprezentanții CNAIR, faptul că trebuie găsite cât mai repede soluțiile de remediere și ulterior să fie intensificat ritmul de lucru pentru ca traficul să se desfășoare cât mai repede la parametri normali și în condiții de maximă siguranță.
”Am venit astăzi, aici, pe unul dintre cele mai importante drumuri care leagă Muntenia de Ardeal pentru că vreau să văd personal situația, de la fața locului, nu cum îmi este prezentată la birou. Da, situația nu arată deloc bine. Din primul moment, din care am fost anunțat despre acest eveniment, i-am cerut doamnei director a CNAIR să dispună toate măsurile necesare ca situația să revină cât mai repede la normal. Este un drum foarte circulat, este chiar o necesitate. Pot să vă spun că le-am cerut celor de la CNAIR, că indiferent de situația care se înregistrează aici, la Câineni, la km 238, să respecte legea, să respecte procedurile aferente acestor situații. După cum mi-au comunicat, la acest moment avem hotărâre pentru situații de urgență/calamitate, avem expertiză și autorizație de construcție. Trebuie intervenit foarte repede și foarte serios, nu ne putem juca cu viețile oamenilor. De aceea îi cer, aici și acum, domnului director regional al DRDP Craiova să supravegheze personal această importantă lucrare. Sunt aici toți factorii implicați pentru că toți am înțeles că infrastructura este foarte importantă.
Este clar pentru toată lumea că autostrăzile trebuie să unească toate regiunile țării. Nu ne putem baza doar pe rețeaua de drumuri naționale. De aceea facem toate eforturile pentru ca proiecte precum autostrada Sibiu – Pitești să fie cât mai repede finalizate.
În acest sens vă spun că a fost deja avizat în CTE proiectul tehnic al lotului 1 Boița-Sibiu, din autostrada Sibiu- Pitești și urmează să eliberăm autorizația de construire. Vă asigur că vom străpunge Carpații și vom avea autostradă de la Sibiu la Pitești, o autostradă cerută atât de români, cât și de firmele care desfășoară business-uri în zonă.
Dar astăzi, pentru că este o zi specială, vreau să transmit și un mesaj de felicitare, de LA MULȚI ANI, tuturor doamnelor și domnișoarelor cu ocazia zilei de 8 Martie” a declarat ministrul Lucian Bode.