Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mihai Miuță este una din victimele cumplitului accident de muncă de ieri, de la Atica Chemicals din Căzănești

O explozie violentă a curmat miercuri, 19 mai a.c.,în câteva secunde, două vieți. S-a întâmplat la firma Atica Chemicals, din Căzănești – Râmnicu Vâlcea, unde se prepară amestecuri bituminoase.

Acolo, un bazin a sărit în aer. În deflagrație s-au prăpădit doi angajați, de 53, respectiv 57 de ani, iar un al treilea a fost rănit. Deflagrația ar fi fost produsă de o creștere bruscă a presiunii dintr-un cazan, în momentul în care salariații au introdus apă în el ca să îl curețe.

Se pare că doi dintre angajați au vrut să curețe incinta și au introdus apă în bazinul în care se afla un amestec chimic din care se face emulsie pentru bitum. Acela a fost momentul în care în interior s-a produs o reacție chimică cu degajare de căldură și a crescut brusc presiunea. Capacul bazinului a fost aruncat violent și i-a lovit pe muncitori. Fiul unuia dintre ei, al treilea muncitor, în vârstă de 24 de ani, a fost dus în stare de șoc la spital.

Unul dintre angajații care și-au pierdut viața în acest cumplit accident este și Mihai Miuță, cunoscut de prieteni și pe numele de Cristel. Acesta va fi condus pe ultimul drum sâmbătă, 22 mai a.c., la ora 12:00, în comuna sa natală, Oteșani. Sincere condoleanțe familiilor îndurerate!